Sdílet:

Hovězí roštěná recept

HanaRohlenová

Hodnocení obsahu
Sdílejte obsah s přáteli

Doba vaření90 minPočet porcí4 porce

Hovězí roštěná je jednou z oblíbených omáček v naší kuchyni. Stačí kvalitní maso, pár přísad a jako příloha houskový knedlík nebo rýže.
(celý recept)

Hovězí roštěná je jednou z oblíbených omáček v naší kuchyni. Stačí kvalitní maso, pár přísad a jako příloha houskový knedlík nebo rýže....

Ingredience receptu

  • 800 g hovězí roštěné
  • 3 cibule
  • 1 l masového vývaru
  • 2 lžíce hořčice
  • hladká mouka
  • olivový olej
  • sůl
  • mletý černý pepř


Způsob přípravy

Maso nakrájíme na plátky, naklepeme je a okořeníme solí a pepřem z obou stran. Na okrajích každý plátek několikrát nařízneme, aby se při vaření maso nezkroutilo.

Plátky masa obalíme v mouce a na rozpáleném oleji je zprudka z obou stran opečeme. Odložíme opečené maso na talíř a do oleje nasypeme nadrobno nakrájenou cibuli. Osmažíme ji dozlatova, pak přidáme hořčici a vše promícháme. K cibuli přidáme vývar a opečené plátky masa. Přivedeme k varu a přikryté pokličkou maso zvolna dusíme do měkka.

Nakonec zahustíme omáčku moukou rozmíchanou v trošce vody a jen krátce povaříme. Podle potřeby ji dochutíme solí a pepřem.

Chcete-li mít omáčku obzvlášť jemnou, můžete ji ještě propasírovat nebo rozmixovat tyčovým mixérem.


Přidat komentář

Pro přidání komentáře k Hovězí roštěná recept, je nutné být přihlášený(á)/zaregistrovaný(á).


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Další recepty na Hovězí roštěná.
Nebo hledejte podobné podle části názvu hovězí roštěná .
Hledat podobné recepty na internetu jako Hovězí roštěná


×