Kuře v kari omáčce recept
Kuře v kari omáčce bude nejlepší s dušenou rýží. Ale ani knedlík nemusí být špatnou volbou.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 1 kuře
- 1 cibule
- 500 ml vývaru
- sůl
- kari koření
- 1 lžíce hl. mouky
- 1 lžíce másla
- 1 lžíce kysané smetany
- rostlinný olej na smažení
Způsob přípravy
Kuře důkladně očistíme a nakrájíme na čtvrtky. Každou porci osolíme a na pánvi na rozpáleném oleji z obou stran osmahneme dozlatova. Pak porce kuřete přeneseme do hlubšího kastrolu.
Na zbylém tuku na pánvi osmažíme nadrobno nakrájenou cibuli se špetkou kari koření, trochu podlijeme vývarem a ještě 4 minuty povaříme. Touto omáčkou zalijeme porce kuřete v kastrolu, přikryjeme pokličkou a za občasného podlévání vývarem maso dusíme tak dlouho, až změkne.
Kuřecí čtvrtky přeneseme na talíř. Do zbylé šťávy rozšleháme mouku a přidáme máslo. Vše krátce povaříme, je-li třeba, přidáme ještě trochu vývaru nebo vody. Hotovou omáčku přecedíme a úplně na konec do ní ještě pro zjemnění přidáme smetanu. Než do omáčky vrátíme kuřecí maso, podle chuti ji případně osolíme.