Kuře v kari omáčce recept

HanaRohlenová

Hodnocení obsahu
Sdílejte obsah s přáteli

Doba vaření60 minPočet porcí4 porce

Kuře v kari omáčce bude nejlepší s dušenou rýží. Ale ani knedlík nemusí být špatnou volbou.
(celý recept)

Ingredience receptu

  • 1 kuře
  • 1 cibule
  • 500 ml vývaru
  • sůl
  • kari koření
  • 1 lžíce hl. mouky
  • 1 lžíce másla
  • 1 lžíce kysané smetany
  • rostlinný olej na smažení


Způsob přípravy

Kuře důkladně očistíme a nakrájíme na čtvrtky. Každou porci osolíme a na pánvi na rozpáleném oleji z obou stran osmahneme dozlatova. Pak porce kuřete přeneseme do hlubšího kastrolu.

Na zbylém tuku na pánvi osmažíme nadrobno nakrájenou cibuli se špetkou kari koření, trochu podlijeme vývarem a ještě 4 minuty povaříme. Touto omáčkou zalijeme porce kuřete v kastrolu, přikryjeme pokličkou a za občasného podlévání vývarem maso dusíme tak dlouho, až změkne.

Kuřecí čtvrtky přeneseme na talíř. Do zbylé šťávy rozšleháme mouku a přidáme máslo. Vše krátce povaříme, je-li třeba, přidáme ještě trochu vývaru nebo vody. Hotovou omáčku přecedíme a úplně na konec do ní ještě pro zjemnění přidáme smetanu. Než do omáčky vrátíme kuřecí maso, podle chuti ji případně osolíme.


Přidat komentář

Pro přidání komentáře k Kuře v kari omáčce recept, je nutné být přihlášený(á)/zaregistrovaný(á).


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Další recepty na Kuře v kari omáčce.
Nebo hledejte podobné podle části názvu kuře kari omáčce .
Hledat podobné recepty na internetu jako Kuře v kari omáčce

Kde najít informace



×