Hrnkové knedlíky recept
Hrnkové knedlíky uvaříme jako přílohu pro různé omáčky. Jsou lehké a krásně nadýchané.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 250 ml polohrubé mouky
- 60 g rýžových burisonů
- 4 vejce
- 250 ml polotučného mléka
- 1 lžička kypřícího prášku do pečiva
- mořská sůl
- olivový olej
Způsob přípravy
Připravíme si porcelánové hrnky o obsahu 250 ml a vymažeme je olejem. Z bílků ušleháme tuhý sníh. V míse rozmícháme mouku s kypřícím práškem, pak přidáme žloutky rozšlehané v mléce a špetku soli.
Nakonec do těsta zlehka vmícháme burisony a tuhý sníh z bílků. Vymazané hrnky naplníme připraveným těstem asi do dvou třetin. V širokém kastrole přivedeme vodu k varu a hrnky do ní postavíme tak, aby byly do poloviny ponořené. Knedlíky vaříme 30 až 40 minut.
Po uvaření každý knedlík v hrnku po obvodu obřízneme a vyklopíme.