Sdílet:

Hrnkové knedlíky recept

HanaRohlenová

Hodnocení obsahu
Sdílejte obsah s přáteli

Doba vaření60 minPočet porcí4 porce

Hrnkové knedlíky uvaříme jako přílohu pro různé omáčky. Jsou lehké a krásně nadýchané.
(celý recept)

Ingredience receptu

  • 250 ml polohrubé mouky
  • 60 g rýžových burisonů
  • 4 vejce
  • 250 ml polotučného mléka
  • 1 lžička kypřícího prášku do pečiva
  • mořská sůl
  • olivový olej


Způsob přípravy

Připravíme si porcelánové hrnky o obsahu 250 ml a vymažeme je olejem. Z bílků ušleháme tuhý sníh. V míse rozmícháme mouku s kypřícím práškem, pak přidáme žloutky rozšlehané v mléce a špetku soli.

Nakonec do těsta zlehka vmícháme burisony a tuhý sníh z bílků. Vymazané hrnky naplníme připraveným těstem asi do dvou třetin. V širokém kastrole přivedeme vodu k varu a hrnky do ní postavíme tak, aby byly do poloviny ponořené. Knedlíky vaříme 30 až 40 minut.

Po uvaření každý knedlík v hrnku po obvodu obřízneme a vyklopíme.


Přidat komentář

Pro přidání komentáře k Hrnkové knedlíky recept, je nutné být přihlášený(á)/zaregistrovaný(á).


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Další recepty na Hrnkové knedlíky.
Nebo hledejte podobné podle části názvu hrnkové knedlíky .
Hledat podobné recepty na internetu jako Hrnkové knedlíky


×