Jahodový koláč s drobenkou recept

HanaRohlenová

Hodnocení obsahu
Sdílejte obsah s přáteli

Doba vaření60 minPočet porcí10 porcí

Jahodový koláč s drobenkou je lehký a šťavnatý zákusek ke kávě nebo čaji, třeba k sváteční snídani. Ideální moučník v sezóně jahod.
(celý recept)

Ingredience receptu

  • těsto a náplň:
  • 400 g polohrubé mouky
  • 300 g čerstvých jahod
  • 1 lžíce bramborového škrobu
  • 1 vejce
  • 130 ml olivového oleje
  • 245 ml podmáslí
  • 250 g cukru krupice
  • 2 lžičky prášku do pečiva
  • drobenka:
  • 250 g hrubé mouky
  • 250 g cukru krupice
  • 100 g tuhého másla


Způsob přípravy

Jahody omyjeme, nakrájíme na plátky, nasypeme do mísy a prosypeme škrobem a 1 lžící cukru. Necháme je zatím stát aby pustily štávu. Ze zbytku cukru a vejce ve šlehači ušleháme hustou pěnu. Přidáme do ní mouku, ve které jsme rozmíchali kypřící prášek, podmáslí a olej a ušleháme hladké těsto. Troubu si mezitím předehřejeme na 200 stupňů.

Na vymazaný a moukou vysypaný plech rozprostřeme těsto a poklademe ho jahodovou směsí. Povrch koláče posypeme drobenkou, kterou jsme si připravili promnutím prsty z tuhého másla, mouky a cukru.

V předehřáté troubě koláč pečeme 30 až 40 minut, až drobenka zezlátne.


Přidat komentář

Pro přidání komentáře k Jahodový koláč s drobenkou recept, je nutné být přihlášený(á)/zaregistrovaný(á).


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Další recepty na Jahodový koláč s drobenkou.
Nebo hledejte podobné podle části názvu jahodový koláč drobenkou .
Hledat podobné recepty na internetu jako Jahodový koláč s drobenkou

Kde najít informace



×