Segedínský guláš recept
Skvělé jídlo se zelím. To je segedínský guláš. Servírovaný s chlebem nebo knedlíkem.
Ingredience receptu
- 1/2 kg zelí kysané - bílé
- sůl
- olej - slunečnicový
- černý pepř - mletý
- cukr - krupice
- 3 kuličky nové koření
- 1 ks bobkový list
- kuřecí nebo hovězí vývar
- 1 kelímek - šlehačka
- chléb (na zahuštění)
- vepřové maso - kýta
- 1 ks velká kuchyňská cibule
- sladká paprika - mletá
Způsob přípravy
Cibuli zbavíme slupky a osmahneme na oleji. Přisypeme pokrájené vepřové maso a promícháme.
Na prkénku si pokrájíme zelí a přendáme ho k masu. Přilijeme vývar a vhodíme koření. Trochu osladíme a vaříme.
Zahustíme rozdrobeným vnitřkem chleba. Pokračujeme ve vaření. Později vyndáme nové koření a bobkový list.
Na závěr vmícháme šlehačku a máme hotovo. Servírujeme s oblíbenou přílohou (knedlík, chléb). Dobrou chuť.