Lilek smažený recept

Alena B.

Hodnocení obsahu
Sdílejte obsah s přáteli

Doba vaření30 minPočet porcí4 porce

Lilek nebo také baklažán je jednoletá rostlina, kterou zdobí nádherná nafialovělá barva. Ta v obchodě vždy poutala mou pozornost, ale pak vyvstala otázka - co z lilku připravit? Odpověď jsem našla v jedné starší kuchařce a recept na lilek smažený v těstíčku jsme si u nás doma oblíbili.
(celý recept)

Ingredience receptu

  • 2 středně velké pevné lilky
  • 1 lžička nasekané petrželky
  • sůl
  • pepř
  • citronová šťáva z ½ citronu
  • tuk na smažení
  • Na těstíčko:
  • 375 ml světlého piva
  • 120 g hladké mouky
  • 2 žloutky
  • 2 bílky
  • 1 lžička oleje
  • sůl


Způsob přípravy

Nejprve si připravíme těstíčko a to tak, že v hlubokém talíři smícháme pivo, mouku, žloutky, olej a sůl. Těstíčko necháme chvíli odpočinout a těsně před obalováním lilků do něj vmícháme sníh vyšlehaný z bílků.

Lilek omyjeme, osušíme a nakrájíme na asi 1 cm silné plátky. Ty rozložíme na podložku, posolíme je, opepříme a zakapeme šťávou z citronu. Lilky necháme 20 odpočinout a pak je osušíme papírovou utěrkou.

Na pánvi rozehřejeme tuk, lilky protáhneme těstíčkem a smažíme z obou stran dozlatova. Smažené balkažány podáváme s majonézou, tatarskou omáčkou nebo avokádovým dipem.


Přidat komentář

Pro přidání komentáře k Lilek smažený recept, je nutné být přihlášený(á)/zaregistrovaný(á).


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Další recepty na Lilek smažený.
Nebo hledejte podobné podle části názvu lilek smažený .
Hledat podobné recepty na internetu jako Lilek smažený

Kde najít informace



×