Karlovarský knedlík recept

HanaRohlenová

Hodnocení obsahu
Sdílejte obsah s přáteli

Doba vaření60 minPočet porcí4 porce

Karlovarský knedlík je netradiční příloha ke všem omáčkám. Je trochu jiný než klasický houskový, ale moc dobrý.
(celý recept)

Ingredience receptu

  • 6 starších rohlíků
  • 1 lžíce nasekané zelené pažitky
  • 2 vejce
  • 200 ml polotučného mléka
  • 100 g hrubé pšeničné mouky
  • 1 lžička soli
  • 1 lžička pepře
  • špetka muškátového oříšku


Způsob přípravy

Rohlíky nakrájíme na malé kostičky, rozložíme je na plech vyložený pečícím papírem a v troubě krátce zapečeme, až začnou zlátnout.

Pečivo nasypeme do mísy, přidáme žloutky, pažitku, mléko a mouku. Promícháme, osolíme a opepříme a přidáme muškátový oříšek.

Mezitím si ušleháme tuhý sníh z bílků. Přidáme ho k těstu a zlehka vše ještě jednou promícháme. Utvoříme z těsta šišky knedlíků, pevně je zabalíme do potravinové folie a ponoříme do vroucí vody. Vaříme přibližně 30 minut, podle velikosti šišky.


Přidat komentář

Pro přidání komentáře k Karlovarský knedlík recept, je nutné být přihlášený(á)/zaregistrovaný(á).


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Další recepty na Karlovarský knedlík.
Nebo hledejte podobné podle části názvu karlovarský knedlík .
Hledat podobné recepty na internetu jako Karlovarský knedlík

Kde najít informace



×