Karlovarský knedlík recept
Karlovarský knedlík je netradiční příloha ke všem omáčkám. Je trochu jiný než klasický houskový, ale moc dobrý.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 6 starších rohlíků
- 1 lžíce nasekané zelené pažitky
- 2 vejce
- 200 ml polotučného mléka
- 100 g hrubé pšeničné mouky
- 1 lžička soli
- 1 lžička pepře
- špetka muškátového oříšku
Způsob přípravy
Rohlíky nakrájíme na malé kostičky, rozložíme je na plech vyložený pečícím papírem a v troubě krátce zapečeme, až začnou zlátnout.
Pečivo nasypeme do mísy, přidáme žloutky, pažitku, mléko a mouku. Promícháme, osolíme a opepříme a přidáme muškátový oříšek.
Mezitím si ušleháme tuhý sníh z bílků. Přidáme ho k těstu a zlehka vše ještě jednou promícháme. Utvoříme z těsta šišky knedlíků, pevně je zabalíme do potravinové folie a ponoříme do vroucí vody. Vaříme přibližně 30 minut, podle velikosti šišky.