Sdílet:

Cuketová koprovka recept

HanaRohlenová

Hodnocení obsahu
Sdílejte obsah s přáteli

Doba vaření60 minPočet porcí2 porce

Cuketová koprovka je omáčka, kterou nemusíte zahušťovat moukou, tudíž je mnohem zdravější. A nepoznáte rozdíl, protože je výborná. A k ní třeba vařené vejce a houskový knedlík.
(celý recept)

Ingredience receptu

  • 1 mladá cuketa
  • 600 ml plnotučného mléka
  • 1 lžíce másla
  • čerstvý kopr
  • sůl
  • cukr
  • ocet


Způsob přípravy

Cuketu oloupeme a nakrájíme na malé kousky. V hrnci rozpustíme máslo, přidáme cuketu a krátce ji orestujeme. Pak cuketu zalijeme vroucí vodou, přidáme špetku soli a dusíme ji do měkka. podle potřeby přidáváme vodu, tak, aby byla cuketa vždy potopená.

Když je cuketa měkká a když se voda téměř vyvaří, rozmixujeme vše tyčovým mixérem do hladké husté omáčky. Přidáme mléko, nadrobno nasekaný kopr, promícháme a vše ještě krátce povaříme.

Nakonec omáčku dokončíme přidáním cukru, soli a octa, podle chuti.


Přidat komentář

Pro přidání komentáře k Cuketová koprovka recept, je nutné být přihlášený(á)/zaregistrovaný(á).


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Další recepty na Cuketová koprovka.
Nebo hledejte podobné podle části názvu cuketová koprovka .
Hledat podobné recepty na internetu jako Cuketová koprovka
For Gastro 2022


×