Cuketová koprovka recept
Cuketová koprovka je omáčka, kterou nemusíte zahušťovat moukou, tudíž je mnohem zdravější. A nepoznáte rozdíl, protože je výborná. A k ní třeba vařené vejce a houskový knedlík.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 1 mladá cuketa
- 600 ml plnotučného mléka
- 1 lžíce másla
- čerstvý kopr
- sůl
- cukr
- ocet
Způsob přípravy
Cuketu oloupeme a nakrájíme na malé kousky. V hrnci rozpustíme máslo, přidáme cuketu a krátce ji orestujeme. Pak cuketu zalijeme vroucí vodou, přidáme špetku soli a dusíme ji do měkka. podle potřeby přidáváme vodu, tak, aby byla cuketa vždy potopená.
Když je cuketa měkká a když se voda téměř vyvaří, rozmixujeme vše tyčovým mixérem do hladké husté omáčky. Přidáme mléko, nadrobno nasekaný kopr, promícháme a vše ještě krátce povaříme.
Nakonec omáčku dokončíme přidáním cukru, soli a octa, podle chuti.