Bramborový knedlík recept
Bramborový knedlík podle tohoto receptu je jednoduchý a uvařit ho dokáže i nezkušený kuchař. Je to velmi oblíbená příloha k pečeným masům a drůbeži, často se podává i s dušeným zelím. Kromě klasického knedlíku můžeme podle tohoto receptu připravit i bramborový knedlík plněný.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 1 kg brambor
- 1 vejce
- 9 lžic pšeničné krupice
- 15 lžic hrubé pšeničné mouky
- sůl
- nemusí být:
- sádlo
- 1 cibule
Způsob přípravy
Brambory uvaříme ve slupce, necháme je vychladnout a oloupeme je. Pak je prolisujeme lisem na brambory do větší mísy, přidáme vejce, mouku a krupici a uhněteme hladké těsto.
Z bramborového těsta vytvoříme 5 šišek a vkládáme je do vroucí osolené vody. Vodu přivedeme znovu k varu a knedlíky v ní vaříme 15 až 20 minut. Během vaření je občas promícháme, aby se nepřilepily ke dnu.
Pak už jen zbývá nakrájet je na plátky, přidat třeba uzené maso a dušený špenát. Kdo to má rád, může porci na talíři posypat dozlatova osmaženou cibulkou.