Jedinečná mexická rýže
Mexická rýže, někdy také nazývaná španělská, je velice populární příloha v Severním Mexiku a na jihozápadní hranici Spoje...
Španělská rýže
Španělská rýže je v podstatě rýžový pilaf, s příchutí jihozápadu. Pro její přípravu musíme rýži nejprve na půl hodiny nam...
Rýže trochu jinak. Tipy jak ji vařit a recept na arabskou variantu
Je třetí nejčastěji pěstovanou plodinou na světě - rýže! Kolébkou této skvělé potraviny je Asie, kde ji dokázali pěstovat...
Jak vařit rýži
...jak to dělaly už naše maminky a babičky. Po uvaření rýže stačí cibuli odstranit. Musíme také zmínit,...
Pikantní rýže s bylinkami
Pikantní rýže s bylinkami je příloha vhodná k pečeným, dušeným i grilovaným masům. Je to zase trochu jiná příloha než ta ...
Sladká rýže s meruňkami
Sladká rýže s meruňkami je oblíbená hlavně u dětí. Je to ale taková dobrota, že ji oceníme i my, co máme rádi sladká jídl...
Masová rýže s paprikou
Masová rýže s paprikou je chutné, jednoduché a rychle připravené jídlo. Nejlepší bude z mletého vepřového masa....
Rýžová dieta
...Rýže Jasmínová - má také výraznou vůni a po uvaření je lepivá. Je ovšem mnohem více druhů rýže,...
Jak uvařit italské risotto
...a parmezán. Těchto pár surovin nám stačí k uvaření základního italského risotta. Na vaření...
Pečená thajská kuřecí rýže
Pečená thajská kuřecí rýže je recept populární po celém světě. Je to snadno a rychle připravené skvělé jídlo pro celou ro...
Rýže s kuřecím masem a klobásou
Rýže s kuřecím masem a klobásou voní kořením a chutná výtečně. Záleží jen na nás jakou zvolíme klobásu a jaká tedy bude v...
Rýže se šunkou a fazolemi
Rýže se šunkou a fazolemi doplněné zelenou jarní cibulkou je svěží a lehké jídlo. Jednoduchý recept a výsledek je vynika...
Top 5 jedinečných sezónních druhů podzimní zeleniny, které nesmí chybět na vašem talíři…
...mrkve a to co mu v syrovém stavu chybí, po uvaření bohatě vyzní. Pomalu pečený pastinák získá téměř...
Jak uvařit kroupy
...trhané krupky, neboli lámanku. Jsou menší a k uvaření potřebují kratší dobu, ale jejich chuť a nutriční ... protože tím zkrátíme dobu potřebnou k jejich uvaření. Při vaření kroupy výrazně nabydou na objemu, ... je předem nenamočíme, je doba potřebná k jejích uvaření do měkka asi 1 hodinu. U předem namočených krup ... a hlídat, aby byly stále ponořené ve vodě. Po uvaření je scedíme a můžeme použít k další úpravě. Také...
Thajská rýže s brokolicí a rajčaty
Jako lehké a zdravé hlavní jídlo se hodí thajská rýže s brokolicí a rajčaty. Stejně tak můžeme tento voňavý pokrm použít ...
Rýže na kari se zeleninou
Rýže na kari se zeleninou je jednoduché a chutné jídlo plné zeleniny....
Rýže zapečená s kuřecím masem
Rýže zapečená s kuřecím masem je jedno z jídel, které připravíme v jedné zapékací míse. Místo kuřecího masa můžeme použít...
Jak zacházet s vejci?
...když dáte do vody špetku soli a pak je ihned po uvaření přelijete studenou vodou.Zbarvený žloutek do ... modra či zelena po uvařeníJestliže se vám po uvaření vajíček takto zbarví žloutky, nejde o nic...
Houby – magické plodiny, které si lidé „ochočili“
...se velmi podobají těm pěstovaným a mají po uvaření výbornou chuť. Poznáte je podle širokých, ... U větší kousků vyhoďte nohy, protože budou i po uvaření tuhé. Šitake Houby šitake se staly populárními...
Šunková rýže
Rýže ovoněná šunkou chutná dětem i dospělým. Výborná je například k přírodnímu vepřovému nebo drůběžímu plátku, podávat s...
Dušená rýže se zeleninou
Dušená rýže se zeleninou je lehké jídlo nejen pro vegetariány. Nemusí přece být každý den maso. Strouhaný sýr nemusí být...
Smažená rýže s kuřecím masem
Smažená rýže s kuřecím masem, jídlo, které se vůbec nepodobá našemu českému rizotu, ač tak ve finále může vypadat. Ve sk...
Sushi a Suši - Japonsko na talíři
Sushi je jedno z nejznámějších japonských jídel s tisíciletou historií a tradicí. V současnosti slaví po celém světě velk...
Koření a jeho použití v kuchyni
Nejdříve něco o koření Většina z nás si vaření bez koření snad ani nedokáže představit. Používáme ho v kuchyni k příprav...
Smažená rýže se slaninou a krevetami
Smažená rýže se slaninou a krevetami je voňavé a trochu exotické jídlo. Je to dobrota, kterou bychom si měli v pánvi wok...
Kuřecí prsa v omáčce s mrkví a rýže Basmati
Co dnes uvaříte? Kladete si často tuto otázku? Stačí pár surovin a vykouzlíme teplou večeři....
Květáková rýže
I když v názvu tohoto receptu figuruje rýže, tu klasickou byste v něm hledali marně. Základem pokrmu je nahrubo nastrouha...
Vepřo knedlo zelo
Vepřo knedlo zelo patří k nepostradatelným pokrmům české kuchyně, který si získal srdce mnoha lidí jak v domácnostech, ta...
Vegetariánské rizoto
Kdo má rád zeleninu, rýži a dobré koření, ten si pochutná na vegetariánském rizotu....
Sushi sendvič onigirazu
Připravte si zdravou svačinu v podobě japonského sandwiche onigirazu, které je plné vitamínu a na rozdíl od sushi ho máte...
Pravé italské parmazánové rizoto
Každý z nás, co někdy pokoušel zdánlivě jednoduchý recept na klasické rizoto, tedy tradiční severoitalský rýžový pokrm, n...
Rizoto s kuřecím masem
Rizoto s kuřecím masem je oblíbený český recept. Správně bychom ale měli raději říkat „dušená rýže s kuřecím masem“ prot...
Mandlovo-rýžový puding
Růžový pudink z vařené rýže v mléce a cukru budete milovat. Podává se studený i teplý a pochází z Indie. Připravte si ten...
Tofu poke bowl
Velmi rychlé a vydatné salát. Připravte si doma japonský salát Poke. Obsahuje jemné tofu a cibuli marinované v lahodné zá...
Parmezánové rizoto
V Itálii se rizoto připravuje z rýže Arborio nebo třeba Carnaloni. Jde o takové druhy rýže, které mají vyšší obsah škrobu...
Rizoto se zeleným chřestem
Chřest má sezónu na jaře, a protože je tahle křehká zelenina velmi chutná a navíc zdraví prospěšná, neměli bychom ji v jí...
Zelené rizoto s chřestem
Zelené rizoto s chřestem je varianta, kdy do rýže použijeme jen zelenou zeleninu,a to chřest, hrášek a špenát. Je to zdra...
Ovocné kynuté knedlíky
...vaření je občas děrovanou lžící obrátíme. Po uvaření každý knedlík propíchneme vidličkou, aby unikla...
Žampionová omáčka k těstovinám
Co k těstovinám? Opravdu velmi rychlá žampionová omáčka. Pro vaše těstoviny to pravé....
Švestkové čatní
Švestkové čatní je výborná a pikantní omáčka k masu. S ní bude vaše jídlo opravdovou lahůdkou....
Rychlý salát z těstovin
Rychlý salát z těstovin je znamenitá a během chvilky připravená večeře, která bude všem chutnat. Místo naloženého hrášku ...
Fazolová polévka
Vyzkoušejte zajímavou fazolovou polévku na maďarský způsob. Nebojte se delší doby přípravy, můžete ji zkrátit tím, že faz...
Hrnkové knedlíky s burisony
Hrnkové knedlíky s burisony jsou nadýchané a lehoučké. Hodí se jako příloha všude tam, kde byste použili klasické houskov...
Žampionová polévka
Žampionová polévka je rychlá a jemně lahodná. Můžeme ji podávat s nasucho opečenou topinkou....
Mleté řízky se zeleninou
Mleté řízky se zeleninou budou chutnat třeba s opečenými brambory. Rychlé a zdravé jídlo pro děti i dospělé. Mraženou zel...
Hrnkové knedlíky
Hrnkové knedlíky uvaříme jako přílohu pro různé omáčky. Jsou lehké a krásně nadýchané....
Rámen
Rámen je vydatná nudlová polévka původem z Japonska, která obsahuje pořádnou dávku vitamínů a minerálů. Je to vlastně obd...
Vaření krup
Ječné kroupy tvořily jeden ze základních kamenů stravy našich babiček a prababiček a mělo to své opodstatnění. Dnes opomí...
Špenátová polévka
...louku si natrhat zdravé mladé kopřivy, které po uvaření mají výbornou chuť podobnou špenátu. Mladé...
Hledejte dál
Když nikde, tak na internetu budou Uvaření ryze recepty