Rýže zapečená s kuřecím masem recept
Rýže zapečená s kuřecím masem je jedno z jídel, které připravíme v jedné zapékací míse. Místo kuřecího masa můžeme použít jakékoliv jiné vařené maso, třeba to, co nám zbylo z minulého vaření.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 450 g vařeného kuřecího masa
- 600 g rýže
- 50 g hrášku
- 2 vejce
- 200 ml smetany
- 1 zelená jarní cibulka
- 1 čerstvá červená kapie
- mořská sůl
- mletý černý pepř
- olivový olej
Způsob přípravy
Rýži uvaříme ve slané vodě. Troubu si mezitím předehřejeme na 200 stupňů. Ve vysoké pánvi na trošce oleje krátce osmahneme nakrájenou cibulku a na malé kostky nakrájené vařené maso.
Pak přidáme kapii nakrájenou na proužky, hrášek a uvařenou rýži. Vše promícháme, trochu osolíme a okořeníme pepřem. Pánev přikryjeme poklicí a dusíme, dokud zelenina nezměkne.
Tuto směs nyní zalijeme smetanou, v níž jsme rozšlehali vejce. Znovu promícháme a přendáme do olejem vymazané zapékací mísy.
Mísu vložíme do předehřáté trouby a zapékáme dokud vejce neztuhnou.