Parmezánové rizoto recept

Alena B.

Hodnocení obsahu
Sdílejte obsah s přáteli

Doba vaření30 minPočet porcí4 porce

V Itálii se rizoto připravuje z rýže Arborio nebo třeba Carnaloni. Jde o takové druhy rýže, které mají vyšší obsah škrobu, ten se postará o to, že je rýže ve výsledku lepivější, což je u rizota žádoucí. Recept na rizoto s parmezánem je velmi snadný na přípravu, to mu ale neubírá na chuti.
(celý recept)

Ingredience receptu

  • 350 g rýže Arborio
  • 40 g parmezánu
  • 40 g másla
  • 1 šalotka nebo menší cibule
  • 10 g kvalitního olivového oleje
  • 60 g suchého bílého vína
  • 1 zeleninový bujón v biokvalitě
  • ½ čajové lžičky soli
  • 850 g vody


Způsob přípravy

Parmezán rozsekáme v mixéru nebo ho nastrouháme na hrubším struhadle a odložíme stranou.

Šalotku nebo cibuli očistíme a nakrájíme nadrobno. Ve vyšším hrnci zahřejeme olivový olej, poloviční dávku másla a na tuku necháme zesklovatět šalotku. Pak přisypeme propláchnutou, okapanou rýži a restujeme dalších tři až pět minut.

K orestované rýži přilijeme víno, minutku ho provaříme, pak přidáme vodu, bujón, sůl a rýži vaříme asi 12 - 13 minut. Uvařené rizoto necháme v zakrytém hrnci minutu, dvě dojít. Pak k němu přimícháme zbylé máslo, parmezán a podáváme.


Přidat komentář

Pro přidání komentáře k Parmezánové rizoto recept, je nutné být přihlášený(á)/zaregistrovaný(á).


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Další recepty na Parmezánové rizoto.
Nebo hledejte podobné podle části názvu parmezánové rizoto .
Hledat podobné recepty na internetu jako Parmezánové rizoto

Kde najít informace



×