Sdílet:

Brambory grenaille recept

HanaRohlenová

Hodnocení obsahu
Sdílejte obsah s přáteli

Doba vaření60 minPočet porcí4 porce

Brambory grenaille neboli tzv. zámecké brambory, jsou oblíbené hlavně ve Francii. Jsou to malé brambory o velikosti 28 až 40 mm. Velmi často se připravují neoloupané, jako třeba právě v tomto receptu.
(celý recept)

Ingredience receptu

  • 1000 g brambor
  • olivový olej
  • mořská sůl
  • čerstvě umletý pepř
  • tymián


Způsob přípravy

Troubu si předehřejeme na 200 stupňů. Brambory důkladně omyjeme a osušíme. nakrájíme je na poloviny a každou polovinu v řezu ještě nařízneme, abychom urychlili pečení. Na plech vyložený pečícím papírem a vymazaný olejem brambory naskládáme slupkou dolů.

Před samotným pečením brambory osolíme a opepříme, přidáme i bylinky. Kromě tymiánu můžeme použít i jiné, podle chuti. Když brambory pěkně zezlátnou, otočíme je a dopečeme doměkka.

Takto upečené brambory grenaille můžeme použít jako přílohu k masu, nebo jako samostatné jídlo.


Komentáře Brambory grenaille

Elulda112   22.2.2021 - 10:22

Jídlo jsem zkusila, přidala jsem si do něj papriku a kari, chutnalo výtečně.


Přidat komentář

Pro přidání komentáře k Brambory grenaille recept, je nutné být přihlášený(á)/zaregistrovaný(á).


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Další recepty na Brambory grenaille.
Nebo hledejte podobné podle části názvu brambory grenaille .
Hledat podobné recepty na internetu jako Brambory grenaille


×