Brambory grenaille recept
Brambory grenaille neboli tzv. zámecké brambory, jsou oblíbené hlavně ve Francii. Jsou to malé brambory o velikosti 28 až 40 mm. Velmi často se připravují neoloupané, jako třeba právě v tomto receptu.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 1000 g brambor
- olivový olej
- mořská sůl
- čerstvě umletý pepř
- tymián
Způsob přípravy
Troubu si předehřejeme na 200 stupňů. Brambory důkladně omyjeme a osušíme. nakrájíme je na poloviny a každou polovinu v řezu ještě nařízneme, abychom urychlili pečení. Na plech vyložený pečícím papírem a vymazaný olejem brambory naskládáme slupkou dolů.
Před samotným pečením brambory osolíme a opepříme, přidáme i bylinky. Kromě tymiánu můžeme použít i jiné, podle chuti. Když brambory pěkně zezlátnou, otočíme je a dopečeme doměkka.
Takto upečené brambory grenaille můžeme použít jako přílohu k masu, nebo jako samostatné jídlo.
Komentáře Brambory grenaille
Jídlo jsem zkusila, přidala jsem si do něj papriku a kari, chutnalo výtečně.