Hrnkové knedlíky s burisony recept
Hrnkové knedlíky s burisony jsou nadýchané a lehoučké. Hodí se jako příloha všude tam, kde byste použili klasické houskové knedlíky.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 250 g polohrubé mouky
- 250 ml polotučného mléka
- 55 g neochucených rýžových burisonů
- 1 lžička kypřícího prášku do pečiva
- 4 vejce
- sůl
- sádlo nebo jiný tuhý tuk
Způsob přípravy
Z bílků ušleháme tuhý sníh. Mouku smícháme s práškem do pečiva, přidáme špetku soli a žloutky a uhněteme hladké těsto.
Do těsta přidáme burisony a zlehka vmícháme tuhý sníh z bílků. Hrnky o obsahu 250 ml vymažeme tukem a naplníme těstem do dvou třetin. Ve větším kastrole přivedeme k varu vodu, do které pak hrnky až do poloviny ponoříme. Knedlíky zvolna vaříme asi půl hodiny.
Po uvaření knedlíky obřízneme a vyklopíme z hrnků. Nakrájíme a ihned můžeme podávat.