Hrnkové knedlíky s burisony recept

HanaRohlenová

Hodnocení obsahu
Sdílejte obsah s přáteli

Doba vaření60 minPočet porcí4 porce

Hrnkové knedlíky s burisony jsou nadýchané a lehoučké. Hodí se jako příloha všude tam, kde byste použili klasické houskové knedlíky.
(celý recept)

Ingredience receptu

  • 250 g polohrubé mouky
  • 250 ml polotučného mléka
  • 55 g neochucených rýžových burisonů
  • 1 lžička kypřícího prášku do pečiva
  • 4 vejce
  • sůl
  • sádlo nebo jiný tuhý tuk


Způsob přípravy

Z bílků ušleháme tuhý sníh. Mouku smícháme s práškem do pečiva, přidáme špetku soli a žloutky a uhněteme hladké těsto.

Do těsta přidáme burisony a zlehka vmícháme tuhý sníh z bílků. Hrnky o obsahu 250 ml vymažeme tukem a naplníme těstem do dvou třetin. Ve větším kastrole přivedeme k varu vodu, do které pak hrnky až do poloviny ponoříme. Knedlíky zvolna vaříme asi půl hodiny.

Po uvaření knedlíky obřízneme a vyklopíme z hrnků. Nakrájíme a ihned můžeme podávat.


Přidat komentář

Pro přidání komentáře k Hrnkové knedlíky s burisony recept, je nutné být přihlášený(á)/zaregistrovaný(á).


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Další recepty na Hrnkové knedlíky s burisony.
Nebo hledejte podobné podle části názvu hrnkové knedlíky burisony .
Hledat podobné recepty na internetu jako Hrnkové knedlíky s burisony

Kde najít informace



×