Špenátová polévka recept

Adéla S.

Hodnocení obsahu
Sdílejte obsah s přáteli

Doba vaření30 minPočet porcí4 porce

Nasaďte si rukavice a vyražte na louku si natrhat zdravé mladé kopřivy, které po uvaření mají výbornou chuť podobnou špenátu. Mladé kopřivy jsou skvělé na pročištění krve a jaro je na tuto očistnou kůru ideální čas.
(celý recept)

Ingredience receptu

  • 1 polévková lžíce olivového oleje a navíc na servírování
  • 1 cibule, nasekaná
  • 1 mrkev, nakrájená na kostičky
  • 1 pórek, umytý a jemně nakrájený na plátky
  • 1 velký brambor, tenké plátky
  • 1 l zeleninového vývaru
  • 400 g mladé kopřivy (cca 5cm vysoké, umyté, sbírané na louce)
  • 50 g másla, nakrájené na kostičky
  • 50 ml 33% smetany


Způsob přípravy

Olej zahřejte ve velké pánvi na středním ohni. Přidejte cibuli, mrkev, pórek a brambory a vařte 10 minut, dokud zelenina nezměkne. Přidejte vývar a vařte dalších 10-15 minut, dokud brambory nejsou měkké.

Přidejte omyté listy kopřivy, vařte 1 minutu, aby zvadly, poté polévku promíchejte. Dochutíme, poté vmícháme máslo a smetanu a vše pořádně rozmixujte do hladkého krému. Podávejte pokapané olivovým olejem a posypanou například krutony či restovanou slaninou.


Přidat komentář

Pro přidání komentáře k Špenátová polévka recept, je nutné být přihlášený(á)/zaregistrovaný(á).


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Další recepty na Špenátová polévka.
Nebo hledejte podobné podle části názvu Špenátová polévka .
Hledat podobné recepty na internetu jako Špenátová polévka

Kde najít informace



×