Sushi sendvič onigirazu recept
Připravte si zdravou svačinu v podobě japonského sandwiche onigirazu, které je plné vitamínu a na rozdíl od sushi ho máte hotové za několik minut. Naplnit ho můžete takřka čímkoliv podle vaší chuti. Tato svačinka vás doslova dostane!
(celý recept)
Ingredience receptu
- 250 g rýže na sushi
- 4 čtverce řasy nori
- náplň podle chuti
- sůl
- wasabi křen k podávání podle chuti
- nakládaný zázvor k podávání podle chuti
- sójová omáčka k podávání podle chuti
Způsob přípravy
Rýži důkladně několikrát propláchneme a promneme ji v prstech v hrnci s vodou, až z ní slijeme téměř čirou vodu. Množství rýže odměříme hrnkem, vsypeme ji do hrnce s dvojitým dnem nebo do rýžovaru, zalijeme stejným množstvím vody a necháme 1 hodinu odpočinout, zrnka přestanou být průhledná a zbělají.
Zahřejeme rýži rychle k varu, ztlumíme teplotu a pod pokličkou ji necháme zhruba 15 minut dovařit do měkka, nebo ji uvaříme v rýžovaru podle návodu. Uvařenou rýži necháme zchladnout, podle potřeby ji lehce načechráme vidličkou.
Plátek řasy položíme hrubší stranou nahoru do tvaru kosočtverce. Navlhčenou rukou nebo lžící dáme doprostřed řasy první hromádku rýže tak, aby jsme dokázali řasu posléze zabalit jako dopisní obálku do čtvercového balíčku. Podle chuti a náplně osolíme, rýži rozprostřeme po povrchu řasy a skládáme na ni libovolné suroviny.
Promyslíme, jak budou vypadat samostatné i v kompozici na řezu. Zakryjeme další lžící rýže a pevně zabalíme. Nejprve přitáhneme k sobě cípy řasy po levé a pravé ruce, potom vrchní a spodní cíp. Hranatý balíček zabalíme do svačinového papíru a necháme odpočinout skladem dolů. Díky vlhkosti rýže se řasa k sobě přilepí. Krájíme napůl navlhčeným ostrým nožem. Vydrží 1 den v lednici.