Broskvový ledový čaj recept
Ledový broskvový čaj má spoustu příznivců a dá se říct, že je to nápoj přímo kultovní. Osvěžující letní drink lze připravit snadno i doma, a stačí k tomu jen hrstka ingrediencí. Ledový broskvový nápoj se dá vyrobit z čaje zeleného i černého, k němuž se přidají kousky ledu, sirup z ovoce a osvěžující letní hit je na světě.
(celý recept)
Ingredience receptu
- Pro čaj:
- 1 l vody
- 2 sáčky kvalitního černého čaje bez přísad
- Pro sirup:
- 3 zralé broskve
- 200 g cukru
- 250 ml vody
- 3 polévkové lžíce citronové šťávy
- Pro servírování:
- Kostky ledu
- Plátky broskve na ozdobu
Způsob přípravy
Do vroucí vody vložíme sáčky čaje a necháme je alespoň 5 minut luhovat. Pak sáčky vyjmeme a čaj vychladíme.
Broskve umyjeme, zbavíme pecek a nakrájíme je na kostičky. Ty nasypeme do hrnce, přidáme zbylé ingredience pro sirup včetně vody a směs čtvrt hodiny povaříme, dokud broskve nezměknou. Během vaření broskve stlačujeme kvedlačkou na bramborovou kaši.
Hrnec sundáme z plotny, broskve necháme 30 minut vychladnout a pak je rozmixujeme tyčovým mixérem do hladké kaše.
Vzniklé pyré propasírujeme přes cedník a sirup zachycujeme v čisté nádobě.
Do sklenice nasypeme pár kostek ledu, přidáme na plátky nakrájený kousek broskve, přelijeme je čajem a osladíme broskvovým sirupem podle chuti.