Gratinované brambory recept
Gratinované brambory jsou báječnou přílohou třeba k minutkovým masům. Ale také mohou být samostatným jídlem, když nemusíte mít nutně maso.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 900 g brambor
- 250 ml sladké smetany
- 100 g strouhaného parmezánu
- 3 stroužky česneku
- mletý černý pepř
- mořská sůl
- olivový olej
Způsob přípravy
Troubu předehřejeme na 180 stupňů. Brambory oloupeme a nakrájíme na plátky silné necelý centimetr. Smetanu mírně zahřejeme a promícháme s utřeným česnekem.
Do olejem vymazaného pekáče naskládáme vrstvu brambor, polijeme ji smetanou s česnekem a posypeme strouhaným sýrem. Tímto způsobem vrstvíme brambory až dokonce. Pekáč pak vložíme do předehřáté trouby a pečeme asi půl hodiny.