Smažená rýže se slaninou a krevetami recept
Smažená rýže se slaninou a krevetami je voňavé a trochu exotické jídlo. Je to dobrota, kterou bychom si měli v pánvi wok připravovat častěji.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 120 g oloupaných krevet
- 120 g nakrájené slaniny
- 120 g hrášku (mražený nebo čerstvý)
- 1,5 lžíce rostlinného oleje
- 1 lžička sezamového oleje
- 1 stroužek česneku
- 1 lžička nastrouhaného zázvoru
- 2 hrnky uvařené jasmínové rýže
- 3 vejce
- mořská sůl
- čerstvě mletý bílý pepř
- 1 lžíce sojové omáčky
- 2 nakrájené jarní cibulky
Způsob přípravy
Smažená rýže se slaninou a krevetami je voňavé a trochu exotické jídlo. Je to dobrota, kterou bychom si měli v pánvi wok připravovat častěji. Wok pánev zahřejeme a vlijeme do ní lžíci rostlinného oleje. Přidáme vejce, snížíme teplotu a za stálého míchání je minutu až dvě smažíme. Pak je z pánve vyndáme na zvláštní talíř. Do pánve přidáme zbývající rostlinný olej. Když je znovu horký, přidáme nakrájenou slaninu, utřený česnek a nastrouhaný zázvor.
Vše osmahneme a po dvou minutách přidáme krevety a hrášek. Za stálého míchání smažíme další 2 minuty. Nyní přidáme vařenou rýži a znovu vše důkladně na pánvi promícháme a prohřejeme. Vrátíme na pánev míchaná vajíčka, zamícháme, okořeníme pepřem, sezamovým olejem, solí a sojovou omáčkou dle chuti. Můžeme hned podávat a jednotlivé porce zdobíme třeba nasekanou jarní cibulkou.