Nadívaná vepřová žebírka recept
Nadívaná vepřová žebírka nám budou chutnat s brambory upečenými v troubě. Jako příloha může být i zelenina. Buď jako čerstvý salát, nebo dušená.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 100 g žampionů
- 4 silná vepřová žebírka
- 1 bílá cibule
- 60 g slaniny
- 2 vejce
- Mletý černý pepř
- mletý kmín
- sůl
- hladká mouka
- olivový olej
Způsob přípravy
Troubu si předehřejeme na 200 stupňů. Jednotlivá žebírka rozkrojíme tak, aby vznikla kapsa.
Na pánvi na nakrájené slanině osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli. Pak přidáme žampiony nakrájené na malé kousky. Na mírném ohni je za občasného promíchání dusíme do měkka. Pak přidáme rozšlehaná vejce a okořeníme kmínem, pepřem a solí. Vše důkladně promícháme.
Kapsy naplníme připravenou náplní a uzavřeme je párátky. Do pekáče vymazaného olejem naskládáme naplněné kapsy a v předehřáté troubě je pečeme přibližně hodinu. Po půlhodině je obrátíme na druhou stranu a dopečeme. Před podáváním odstraníme párátka.