Tradiční velikonoční šoldra
Tato tradiční velikonoční delikatesa - velikonoční šoldra - je oblíbená především ve Slezsku. V podstatě se jedná o kynut...
Lehký ovocný dezert
Lehký ovocný dezert podáváme horký. Je to výborný moučník třeba k odpolednímu čaji. Nemáme-li jahodový džem, můžeme použí...
Banánová omeleta s medem a rozinkami
Banánová omeleta s medem a rozinkami je rychlá a zdravá svačina. Hlavně pro milovníky sladkých jídel. Nemáte-li čerstvé o...
Řízky z hub
V houbařské sezóně snadno a rychle připravíme řízky z hub. Jedinečné jídlo nejlépe chutná s bramborovou kaší nebo s vaře...
Cizrnový salát
Cizrna neboli římský hrách je velmi chutná luštěnina bohatá na bílkoviny a vlákninu. Obsahuje také nemalé množství železa...
Americké brambory se sýrem
Americké brambory s parmezánem jsou výtečnou přílohou k pečeným a grilovaným masům. Ale kdo maso mít nemusí, tak si na ni...
Mátový sirup
Mátový sirup použijete v létě k přípravě limonád, v zimě zase do čaje pro zahřátí. Máta je velmi prospěšná našemu trávení...
Houbová omáčka
Smetanová omáčka z hub se velmi dobře hodí například k těstovinám, zejména širším nudlím, kterým se říká tagliatelle. Ten...
Česneková polévka
Česneková polévka, neboli česnečka patří mezi stálice kuchyní i hospod. Jde o zázračnou polévku, která nejenže zahřeje, a...
Rozhuda s čerstvým medvědím česnekem
Kdybyste nevěděli, co je to rozhuda, tak se jedná o čerstvý poctivý tvaroh. Tohle je vynikající lehká večeře, která vás j...
Pikantní kuřecí křídla v sýrovém těstíčku
Pikantní kuřecí křídla v sýrovém těstíčku jsou křupavou pochoutkou. K nim třeba už jen salát z čerstvé zeleniny, nebo rad...
Žampionová omáčka k těstovinám
Co k těstovinám? Opravdu velmi rychlá žampionová omáčka. Pro vaše těstoviny to pravé....
Caesar salát podle Pohlreicha
Caesar salát podle Pohlreicha je salát původem z Mexika. Ale dnes ho dostanete ve většině restaurací po celém světě. A s...
Rizoto se sušenými rajčaty
Rizoto se sušenými rajčaty podle tohoto receptu s italským ovčím sýrem, je lahodná delikatesa. Jemná, sametově hladká a v...
Vinné cukroví
Vinné cukroví můžeme upéct třeba o vánocích. Ale jako jemné, rychlé sušenky ke kávě, se nám bude určitě hodit i jindy, že...
Špenátová polévka
K jaru se tato polévka svou barvou hodí úplně dokonale. Špenát obsahuje řadu pro tělo důležitých složek, které organismus...
Velikonoční nádivka z uzeného masa
Tradičně se nádivka obohacená jarními bylinkami podává o velikonočních svátcích. Chutnat však může i během roku. Uzené ma...
Bezový sirup
Pokud milujete home-made výrobky a nebojíte se je sami doma udělat, určitě přijdete na chuť bezovému sirupu. Ten si doma ...
Plněné žampiony pečené v troubě
Plněné žampiony pečené v troubě mohou být báječným předkrmem při slavnostním obědě. Nebo k nim přidejte čerstvě uvařené b...
Peruánské ceviche
Peruánské ceviche je typický předkrm připravený z marinovaných kousků syrových ryb. Používáme vždy jen čerstvé ryby, hodí...
Bramborák
Bramborák je voňavá bramborová pochoutka, kterou uděláte radost asi každému, kdo miluje česnek. Trochu práce se smažením ...
Pomalu pečená jehněčí plec
Pomalu pečená jehněčí plec je sice trochu náročnější na náš čas, ale jemné a měkké maso nám to bohatě vynahradí.Jako příl...
Jahodový koktejl
Koktejl, který je rychlý a dobrý pro všechny příležitosti. Dejte vyčištěné jahody do mixéru. Přidejte mléko a cukr ...
Husí stehna na medu
Nejen na svatého Martina může husa chutnat. Maso této drůbeže je u nás hodně opomíjené a to je škoda. Sice má vyšší obsah...
Bramborová polévka s vejci (kulajda)
Bramborová polévka s vejci (kulajda), je tradiční jihočeská bílá polévka. Máme-li, můžeme do ní přidat i houby, pokrájené...