Vepřové kotlety se žampiony recept
Vepřové kotlety se žampiony připraví i kuchař začátečník. Jako příloha se hodí dušená rýže, vařené brambory.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 4 vepřové kotlety
- 200 g žampionů
- 1 jarní cibulka
- 2 lžíce olivového oleje
- 100 g anglické slaniny
- mletý černý pepř
- sůl
- mletý kmín
- sladká mletá paprika
- zelená petrželka
Způsob přípravy
Vepřové kotlety na okrajích a od kosti nařízneme, aby se při vaření nezkroutily. Naklepeme je, z obou stran osolíme a okořeníme pepřem, paprikou a kmínem.
V kastrole na oleji kotlety zprudka opečeme z obou stran a odložíme je na talíř. Na zbylém oleji orestujeme nadrobno nakrájenou anglickou slaninu s nakrájenou cibulkou. Nyní přidáme na plátky nakrájené houby, vrátíme zpět kotlety a lehce vše podlijeme vodou.
Kastrol přikryjeme pokličkou, a dusíme zvolna do změknutí masa. Podle potřeby podléváme. Když je maso měkké, můžeme servírovat. Na talíři každou porci ozdobíme nasekanou petrželkou.