Caesar salát podle Pohlreicha recept
Caesar salát podle Pohlreicha je salát původem z Mexika. Ale dnes ho dostanete ve většině restaurací po celém světě. A samozřejmě si stejně dobrý můžete připravit i doma.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 2 římské saláty
- 4 stroužky česneku
- 200 g kuřecích prsou
- 1 bagetka
- sůl
- mletý černý pepř
- 50 g strouhaného parmezánu
- zálivka:
- 2 vejce
- 130 ml olivového oleje
- 1 citron
- 1 filátko sardele
- worcesterová omáčka
- dijonská hořčice
Způsob přípravy
Důkladně vypraný římský salát nakrájíme na menší kusy. V míse ušleháme dva žloutky s olivovým olejem, šťávou z citronu, lžičkou worcesterové omáčky, lžící dijonské hořčice. Nakonec přimícháme nakrájené filátko ze sardele. Tuto zálivku přidáme k salátu až těsně před podáváním.
Na olivovém oleji krátce orestujeme stroužky česneku, odstraníme je a v česnekovém oleji osmahneme na malé kostičky nakrájenou bagetu. Když jsou krutony opečené dozlatova, vysypeme je na misku. V pánvi na zbylém oleji pak orestujeme na drobné kousky osolené a opepřené nakrájené kuřecí maso do měkka.
Před podáváním smícháme salát se zálivkou, přidáme kuřecí maso, osažené krutony a vše posypeme strouhaným parmezánem.