Velikonoční nádivka z uzeného masa recept

Alena B.

Hodnocení obsahu
Sdílejte obsah s přáteli

Doba vaření60 minPočet porcí6 porcí

Tradičně se nádivka obohacená jarními bylinkami podává o velikonočních svátcích. Chutnat však může i během roku. Uzené maso, pečivo, vejce a bylinky - to je základ nádivky, kterou lze péct samostatně v pekáčku nebo jí naplnit vnitřek kuřete. Nádivka má v české kuchyni vysloužené čestné místo a navíc je to pokrm chutný a snadný na přípravu.
(celý recept)

Ingredience receptu

  • 600 g vařeného uzeného masa bez kosti
  • 3 vejce
  • ½ l mléka
  • 150 g nakrájeného pečiva (housky, rohlíky)
  • hrst čerstvých bylinek nebo mladých kopřiv
  • špetka mletého nového koření
  • pepř
  • sůl
  • máslo nebo sádlo na vymazání pekáčku


Způsob přípravy

Do mísy vyklepneme vejce, přilijeme mléko a metličkou je vyšleháme do pěny. Pečivo nakrájíme na malé kousky nebo ho nahrubo nastrouháme a nasypeme do mísy.

Maso umeleme nebo najemno nakrájíme, kopřivy spaříme horkou vodou a nasekáme, stejně jako ostatní čerstvé bylinky. Vše přidáme do mísy a promícháme.

Směs na nádivku dochutíme solí, novým kořením, pepřem a necháme přibližně půl hodiny odpočinout, aby pečivo nabobtnalo.

Pekáček nebo jinou hranatou zapékací nádobu vymažeme máslem nebo sádlem, vlijeme do ní připravenou směs a nádivku pečeme v troubě předehřáté na 180°C půl až tři čtvrtě hodiny.


Přidat komentář

Pro přidání komentáře k Velikonoční nádivka z uzeného masa recept, je nutné být přihlášený(á)/zaregistrovaný(á).


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Nebo hledejte podobné podle části názvu velikonoční nádivka uzeného masa .
Hledat podobné recepty na internetu jako Velikonoční nádivka z uzeného masa

Kde najít informace



×