Rizoto se sušenými rajčaty recept
Rizoto se sušenými rajčaty podle tohoto receptu s italským ovčím sýrem, je lahodná delikatesa. Jemná, sametově hladká a voňavá.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 1 1/2 hrnku rýže Arborio
- 5 hrnků kuřecího nebo zeleninového vývaru
- 1 nadrobno nasekaná cibule
- 1/4 hrnku nasekané čerstvé bazalky
- 1 1/2 hrnku strouhaného ovčího sýra pecorino
- 1 hrnek suchého bílého vína
- 1 stroužek česneku
- 2 lžíce nesoleného másla
- mletý černý pepř
- sůl
- 300 g pokrájených sušených rajčat
Způsob přípravy
Rizoto se sušenými rajčaty podle tohoto receptu s italským ovčím sýrem, je lahodná delikatesa. Jemná, sametově hladká a voňavá. Troubu předehřejeme na 200 stupňů. Vývar zahřejeme v hrnci na střední teplotu. Do pekáče nalijeme olej, přidáme nakrájená rajčata, cibuli, utřený česnek, špetku pepře a soli. Krátce za stálého míchání vše osmahneme na plotně. Nyní k rajčatům přidáme rýži a bílé víno. Zvolna vaříme až se víno odpaří či vsákne do rýže.
Pak snížíme teplotu a přidáme 3 hrnky teplého vývaru. Stále mícháme a vaříme 5 až 7 minut. Když se vývar vyvaří, přidáme do pekáče další 2 hrnky vývaru , pekáč zakryjeme, vložíme do trouby a necháme přikryté dusit asi 15 minut. Pak pekáč vyndáme z trouby, do rýže přidáme nastrouhaný sýr a máslo a dobře promícháme. Pokud je rizoto příliš husté, můžeme přidat trochu vývaru. Bazalkou ozdobíme rizoto před podáváním.