Bramborová polévka s vejci (kulajda) recept

Redakce

Hodnocení obsahu
Sdílejte obsah s přáteli

Doba vaření45 minPočet porcí4 porce

Bramborová polévka s vejci (kulajda), je tradiční jihočeská bílá polévka. Máme-li, můžeme do ní přidat i houby, pokrájené je vaříme hned od začátku s brambory.
(celý recept)

Ingredience receptu

  • 4 brambory
  • 3 lžíce nasekaného kopru
  • 4 lžíce polohrubé mouky
  • 1 lžíce octa
  • 2 kuličky celého černého pepře
  • 3 kuličky nového koření
  • 1 hrnek smetany ke šlehání
  • 2 bobkové listy
  • 4 vejce
  • 2 l vody
  • sůl


Způsob přípravy

Bramborová polévka s vejci (kulajda), je tradiční jihočeská bílá polévka. Máme-li, můžeme do ní přidat i houby, pokrájené je vaříme hned od začátku s brambory. Oloupané brambory nakrájené na kostky vaříme v osolené vodě s bobkovým listem, černým pepřem a novým kořením. Když jsou měkké, zahustíme polévku moukou rozmíchanou v trošce studené vody, přidáme smetanu, jemně nasekaný kopr a podle chuti ocet, promícháme a ještě chvíli povaříme.

Podle chuti polévku dosolíme. Do hotové polévky přidáme pokrájená, natvrdo uvařená vejce. Podáváme s čerstvým pečivem.


Přidat komentář

Pro přidání komentáře k Bramborová polévka s vejci (kulajda) recept, je nutné být přihlášený(á)/zaregistrovaný(á).


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Nebo hledejte podobné podle části názvu bramborová polévka vejci (kulajda) .
Hledat podobné recepty na internetu jako Bramborová polévka s vejci (kulajda)


×