Plněné žampiony pečené v troubě recept
Plněné žampiony pečené v troubě mohou být báječným předkrmem při slavnostním obědě. Nebo k nim přidejte čerstvě uvařené brambory polité máslem a podávejte je jako hlavní jídlo.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 8 velkých žampionů
- 2 vejce
- 30 g sušených rajčat
- 3 cherry rajčátka
- 1 utřený česnek
- 3 lžíce strouhaného sýra
- zelená petrželka
- kukuřičná strouhanka
- sůl
- mletý černý pepř
- olivový olej
Způsob přípravy
Troubu si předehřejeme na 200 stupňů. Žampiony očistíme, odřízneme nožky a kloboučky rozložíme na olejem vymazaný plech. Nožičky žampionů nahrubo nastrouháme.
Ve velké míse smícháme nadrobno nakrájená sušená rajčata a cherry rajčátka, přidáme nastrouhané nožičky žampionů, vejce, utřený česnek a nasekanou zelenou petrželku. Promícháme a přidáme kukuřičnou strouhanku. Tolik, aby vzniklo středně husté těstíčko.
Touto směsí naplníme kloboučky žampionů, lehce je osolíme, opepříme a potřeme olivovým olejem. V předehřáté troubě naplněné houby pečeme 20 až 30 minut. 10 minut před koncem pečení přidáme na každou trochu strouhaného sýra.