Houbová omáčka recept

Alena B.

Hodnocení obsahu
Sdílejte obsah s přáteli

Doba vaření30 minPočet porcí4 porce

Smetanová omáčka z hub se velmi dobře hodí například k těstovinám, zejména širším nudlím, kterým se říká tagliatelle. Tento recept se u nás doma tradičně vaří na podzim, protože čerstvé houby chutnají prostě nejlépe.
(celý recept)

Ingredience receptu

  • 500 g čerstvých hub
  • 1 cibule
  • 2 lžíce rostlinného tuku
  • 2 lžíce hladké mouky
  • 250 ml smetany na vaření
  • 500 ml vody nebo 500 ml vývaru
  • sůl
  • mletý pepř


Způsob přípravy

Houby očistíme a nakrájíme na plátky nebo menší kostičky. Na pánvi zahřejeme tuk, přidáme nadrobno nakrájenou cibulku a osmahneme ji. Jakmile zesklovatí, přisypeme houby a krátce je podusíme. Poté je zalijeme 500 ml teplé vody nebo vývaru a dusíme skoro doměkka.

Ve zbylém čtvrt litru vody rozmícháme mouku, přilijeme ji k houbám a necháme povařit. Směs dochutíme solí, pepřem a nakonec k ní přilijeme smetanu a krátce prohřejeme. Pokud by byla konzistence omáčky příliš hustá, rozředíme ji vodou. Hotový pokrm podáváme s těstovinou.


Přidat komentář

Pro přidání komentáře k Houbová omáčka recept, je nutné být přihlášený(á)/zaregistrovaný(á).


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Další recepty na Houbová omáčka.
Nebo hledejte podobné podle části názvu houbová omáčka .
Hledat podobné recepty na internetu jako Houbová omáčka

Kde najít informace



×