Jemná kachní paštika s portským vínem a červeným rybízem | Prima ...
Jemná kachní paštika s portským vínem a červeným rybízem. Zkuste z nedojedené kachničky nebo chutných kachních jater vykouzlit famózní kachní paštiku do skla, která je výborná na opečeném celozrnném toustíku.
Podobné recepty jako Jemná kachní paštika s portským vínem a červeným rybízem | Prima ...
Panenka s portskou švestkovou (povidlovou) omáčkou recept ...
Postup přípravy. Panenku osolíme a opepříme a opečeme ji na rozpálené pánvi s olejem ze všech stran. Měla by zůstat uvnitř šťavnatá, takže ji opékáme cca 2 minuty z každé strany . Vyjmeme a zabalíme do alobalu. Stáhneme plamen na minimum a vlijeme portské.
Podobné recepty jako Panenka s portskou švestkovou (povidlovou) omáčkou ...
Kozí sýr zapečený s hruškami s pravým portským a zapečeným ...
1 Hrušky oloupeme, nakrájíme na čtvrtky a odstraníme jadérka. Hrušky krátce povaříme v portském vínu, odstavíme a necháme marinovat, nejlépe přes noc. 2 Z cukru připravíme karamel – v kastrolku cukr za stálého míchání rozpustíme, a jakmile začne hnědnout, rozetřeme ho na pečicí papír a necháme vychl
Podobné recepty jako Kozí sýr zapečený s hruškami s pravým portským a zapečeným ...
Vepřová panenka s třešněmi v portském víně
Vepřová panenka s třešněmi v portském víně je jídlo, které můžete připravit pro celou rodinu během necelé hodinky. Chutná skvěle a jako příloha se hodí třeba salát nebo opečené brambory. To už je ale na vás. Troubu předehřejeme na 200 stupňů. V malé vyšší pánvičce přivedeme k varu portské víno.
Podobné recepty jako Vepřová panenka s třešněmi v portském víně
Cibulačka s portským vínem
Když je cibule zlatá a měkká, zasypeme ji moukou a opékáme 1 minutu. Pak přidáme portské víno a za stálého míchání vaříme další minutu. Nakonec přidáme hořčici, vývar, osolíme a opepříme, uvedeme do varu a poté na mírném ohni vaříme 15 minut.
Podobné recepty jako Cibulačka s portským vínem
Švestkový džem s portským
5x. Poctivých receptů na zavařeniny a marmelády není nikdy dost, obzvlášť během zimy, kdy je čerstvého ovoce daleko méně, a proto saháme do zásob. Zavařte si na zimu pořádný švestkový džem a vylepšete ho navíc portským vínem. 3 porce. 60 minut.
Podobné recepty jako Švestkový džem s portským
Kachní prsa s portskou omáčkou recept
Do zářezů vetřeme koření a sůl. Okořeníme i maso na druhé straně. Rozpálíme suchou pánev a dáme na ní prsa kůží dolů. Zprudka opečeme aby byla křupavá kůžička. Pak obrátíme, ubereme plamen, přilijeme portské a pozvolna dopečeme cca 5 minut. Střed masa má být růžový.
Podobné recepty jako Kachní prsa s portskou omáčkou
Kuřecí játra na portském víně a kachním výpeku recept ...
Na pánev vložíme výpek z kachny. Pokrájenou cibuli na kachním výpeku orestujeme dozlatova. Přimícháme nadrobno pokrájený česnek. Játra opepříme a opečeme na druhé pánvi, kam přidáme i orestovanou cibuli s kachním výpekem a česnekem. Přilijeme portské víno, zamícháme a necháme odpařit všechen alkohol
Podobné recepty jako Kuřecí játra na portském víně a kachním výpeku ...
Kachní prsa s portským vínem, pomerančem a medem recept ...
Postup přípravy. Kůži nařežeme na čtverečky, osolíme z obou stran. V misce smícháme pomerančovou šťávu, portské, med, opepříme. Pořádně promícháme, přidáme nové koření. Kachní prsa položíme kůží dolů na studenou pánev, necháme zvolna rozehřát.
Podobné recepty jako Kachní prsa s portským vínem, pomerančem a medem ...
Vepřová pečeně na portském víně
Vložíme do rozpáleného oleje s máslem a opečeme z obou stran. Pak maso vyjmeme a do výpeku dáme nakrájenou cibuli se špekem. Orestujeme a zalijeme vínem a vývarem. Videonávod: Jak nakrájet cibuli Vložíme bylinky a jalovec a maso dáme zpět, dusíme doměkka pod pokličkou. Pokud je třeba, podlijeme.
Podobné recepty jako Vepřová pečeně na portském víně
Delikátní paštika z vepřových jater zabalená ve slanině ...
Asi po 5 minutách vlijte portské a při vyšší teplotě nechte zcela odpařit. Přidejte posekaný česnek. Jakmile jsou játra opečená, nevykazují známky krve a v pánvi je jen trochu tekutiny, odstavte ze zdroje tepla a nechte zchladnout. Vyjměte snítky tymiánu a játra spolu s bůčkem vložte po částech do m
Podobné recepty jako Delikátní paštika z vepřových jater zabalená ve slanině ...
Domácí kachní paštika
1 Játra očistěte a nasekejte nadrobno. Najemno nakrájenou cibuli orestujte na másle dozlatova. Přidejte nasekaný česnek, tymián, portské a zakryté duste aspoň 10 minut. Občas promíchejte. Směs poté odstavte z ohně, vlijte do mixéru, přidejte 100 g rozpuštěného másla a jeden po druhém žloutky a nakon
Podobné recepty jako Domácí kachní paštika
Kuře na žampionech s portským vínem a s čerstvým tymiánem ...
Papriku očistíme, pokrájíme na hranolky, jarní cibulku i s natí na kolečka a česnek utřeme. Do pomalého hrnce dáme krájená rajčata, portské víno, tymián, sůl, pepř, bílou část jarní cibulky, cukr, sójovou omáčku, kečup, česnek, vše promícháme a přidáme kousky kuřete. Ještě jednou promícháme. Nastaví
Podobné recepty jako Kuře na žampionech s portským vínem a s čerstvým tymiánem ...
Srnčí kotleta v portském víně a brusinkách recept
Měkké maso vyjmeme, omáčku varem zredukujeme na 1/3, až zhoustne, přidáme 0,5 dcl portského a brusinky, dle chuti dosolíme. Maso vložíme zpět a necháme prohřát. Poté nakrájíme na plátky a podáváme s omáčkou a přílohou dle své volby. Uvařeno Přidat do oblíbených (27×) Přidat poznámku Nahlásit chybu v
Podobné recepty jako Srnčí kotleta v portském víně a brusinkách
Jelení kýta s portským a pyré z kořenové zeleniny | Prima ...
Jelení kýta s portským a pyré z kořenové zeleniny. Zvěřina je výsadou podzimu, a jestli na ni v řeznictví narazíte, určitě neváhejte a připravte si výtečnou pečínku. Portské víno a kořenová zelenina se postarají o báječnou chuť.
Podobné recepty jako Jelení kýta s portským a pyré z kořenové zeleniny | Prima ...
Zimní játrová paštika s perníkovým kořením
Zimní játrová paštika s perníkovým kořením. Co by to bylo za večírek bez paštiky? Oblíbené pochoutky, kterou můžete mazat na čerstvé pečivo nebo jíst se sýrem či zeleninou. Tahle fantasticky voní po perníkovém koření, takže okamžitě navodí vánoční atmosféru.
Podobné recepty jako Zimní játrová paštika s perníkovým kořením
Portské šalotky recept
Suroviny: cibule šalotka, víno portské, máslo, sůl, pepř čtyř barev, cukr třtinový. Šalotky oloupeme a pokrájíme na čtvrtinky. Na rozpuštěném másle opékáme do lehce růžova. Osolíme, opepříme a zasypeme třtinovým cukrem. Necháme….
Podobné recepty jako Portské šalotky
Paštika z krůtích jater s brusinkami recept
Postup přípravy. Nejdříve pokrájíme brusinky a namočíme do portského vína, ve kterém je necháme min. hodinu ležet. Z jater odebereme 150 g a nakrájíme na půlcentimetrové plátky. Plátky anglické slaniny nakrájíme na centimetrové plátky. Nyní si připravíme směs na paštiku.
Podobné recepty jako Paštika z krůtích jater s brusinkami
Švestky ve slanině recept
Postup přípravy. Omyté, osušené švestky namočit přes noc do portského. Místo pecky zastrčit oloupanou mandli, celé obalit plátkem slaniny, sepnout párátkem a na pečícím papíru upéci v troubě. Když není čas a portské, stačí jen naplnit, zabalit a péci. Lepší jsou studené.
Podobné recepty jako Švestky ve slanině
Cibulová marmeláda z červené cibule
Přilijte víno, balzamikový ocet a portské víno, pokud ho používáte. Plamen snižte na střední teplotu a vařte asi 30–40 minut, až se tekutina téměř vypaří, marmeláda zhoustne a získá tmavou, až mahagonovou barvu. Ke konci vaření ji ochutnejte a případně dochuťte solí a pepřem, podle chuti můžete přid
Podobné recepty jako Cibulová marmeláda z červené cibule
Roastbeef na portském se šalotkou
1 lžička rajský protlak 2 lžíce vinný ocet 1-2 100 ml portské víno 100 ml zeleninový vývar 1 lžíce sojová omáčka 1 lžíce worcestrová omáčka Postup přípravy receptu 1 Opereme bylinky a otrháme lístky.
Podobné recepty jako Roastbeef na portském se šalotkou
Hovězí líčka na víně s bramborovou kaší recept
Pokud se vám povede trošku zeleninu přichytit a moc jste to nepřehnali, spravíte to přilitím trošky vývaru, který necháte vyvařit. A nebojte se tuku, nevaříte dietu. Cibuli pak přidejte v polovině procesu.
Podobné recepty jako Hovězí líčka na víně s bramborovou kaší
Játrová paštika domácí recept
Játrová paštika domácí. Játrová paštika namazaná na plátku čerstvého chleba je velmi oblíbená svačinka na rodinné výlety i během klidného víkendu. Připravte si jednoduchou a jemnou paštiku podle našeho receptu a překvapte své blízké. 4,7 (9×) heli3. 27 názorů.
Podobné recepty jako Játrová paštika domácí