Čokoládové cookies pro alergiky recept

Alena B.

Hodnocení obsahu
Sdílejte obsah s přáteli

Doba vaření30 minPočet porcí12 porcí

Potravinových intolerancí a alergií v populaci stále přibývá. Kdo si musí odepřít některou ze základních potravin často řeší, co vůbec jíst a jak si zamlsat. Tyto čokoládové sušenky se připravují bez vajec, cukru, mléka i másla.
(celý recept)

Ingredience receptu

  • 150 ml slunečnicového oleje
  • 250 g hladké špaldové mouky
  • 10 lžic javorového nebo čekankového sirupu
  • 1 lžíce kypřícího prášku s vinným kamenem
  • 3 lžíce kakaa
  • 100 g kvalitní čokolády


Způsob přípravy

Do mísy nalijeme olej a promícháme ho společně s javorovým nebo čekankovým sirupem.

V jiné misce smícháme mouku s kypřícím práškem a kakaem. Čokoládu nasekáme na menší kostičky a vmícháme do sypké směsi.

Suroviny s čokoládou postupně přimícháme k olejové směsi a vytvoříme kompaktní těsto. Z něj tvarujeme hrudky, které pokládáme na plech vyložený pečícím papírem a lehce je stlačíme na placičku.

Troubu předehřejeme na 150°C a sušenky pečeme přibližně 15 minut. Po upečení je necháme vychladnout na plechu a podáváme. Pozor, jsou velmi křehké!


Přidat komentář

Pro přidání komentáře k Čokoládové cookies pro alergiky recept, je nutné být přihlášený(á)/zaregistrovaný(á).


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Nebo hledejte podobné podle části názvu Čokoládové cookies pro alergiky .
Hledat podobné recepty na internetu jako Čokoládové cookies pro alergiky

Kde najít informace



×