Čokoládové cookies pro alergiky recept
Potravinových intolerancí a alergií v populaci stále přibývá. Kdo si musí odepřít některou ze základních potravin často řeší, co vůbec jíst a jak si zamlsat. Tyto čokoládové sušenky se připravují bez vajec, cukru, mléka i másla.
Ingredience receptu
- 150 ml slunečnicového oleje
- 250 g hladké špaldové mouky
- 10 lžic javorového nebo čekankového sirupu
- 1 lžíce kypřícího prášku s vinným kamenem
- 3 lžíce kakaa
- 100 g kvalitní čokolády
Způsob přípravy
Do mísy nalijeme olej a promícháme ho společně s javorovým nebo čekankovým sirupem.
V jiné misce smícháme mouku s kypřícím práškem a kakaem. Čokoládu nasekáme na menší kostičky a vmícháme do sypké směsi.
Suroviny s čokoládou postupně přimícháme k olejové směsi a vytvoříme kompaktní těsto. Z něj tvarujeme hrudky, které pokládáme na plech vyložený pečícím papírem a lehce je stlačíme na placičku.
Troubu předehřejeme na 150°C a sušenky pečeme přibližně 15 minut. Po upečení je necháme vychladnout na plechu a podáváme. Pozor, jsou velmi křehké!