Sdílet:

Kedlubnové zelí recept

HanaRohlenová

Hodnocení obsahu
Sdílejte obsah s přáteli

Doba vaření60 minPočet porcí4 porce

Kedlubnové zelí báječně doplní všechna pečená nebo i grilovaná masa. Můžeme k tomu podávat knedlíky, ale klidně i vařené brambory.
(celý recept)

Ingredience receptu

  • 5 kedluben
  • 2 menší bílé cibule
  • 2 lžíce hladké mouky
  • 1,5 l vody
  • sůl
  • kmín
  • cukr
  • ocet
  • sádlo


Způsob přípravy

Kedlubny oloupeme a nahrubo nastrouháme. Nasypeme je do hrnce, zalijeme vodou, osolíme a přidáme i kmín. Přivedeme k varu a povaříme, až jsou kedlubny měkké.

V kastrole zahřejeme tři lžíce sádla a osmahneme na něm nadrobno nakrájenou cibuli. Scedíme zbylou vodu z kedluben a necháme ji zchladnout. Odstředěné kedlubny přidáme k cibuli a vše promícháme . Ve vychladlé vodě z kedluben rozšleháme mouku a přidáme ji také do kastrolu.

Za stálého míchání kedlubnové zelí ještě krátce podusíme a nakonec ho dochutíme cukrem a octem , aby mělo tu správnou sladkokyselou chuť. Fotografie: Facebook.com


Přidat komentář

Pro přidání komentáře k Kedlubnové zelí recept, je nutné být přihlášený(á)/zaregistrovaný(á).


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Další recepty na Kedlubnové zelí.
Nebo hledejte podobné podle části názvu kedlubnové zelí .
Hledat podobné recepty na internetu jako Kedlubnové zelí

Kde najít informace



×