Tatarák recept
Tatarák, jinak tatarský biftek, připravujeme z hovězí svíčkové. Počet dalších dochucovadel i jejich množství se může malinko i lišit podle našich chutí.
(celý recept)
Ingredience receptu
- směs:
- 100 g hovězí svíčkové
- 1 cibule
- 1 žloutek
- sůl
- mletá sladká paprika
- mletý černý pepř
- hořčice
- suché bílé víno
- kečup
- příloha:
- chléb
- česnek
Způsob přípravy
V hromádce jemně umletého masa vytlačíme prsty důlek, do něj položíme žloutek, lžičku nadrobno nasekané cibule, špetku koření, soli, hořčici, kečup a vidličkou důkladně promícháme.
Koření podle potřeby do směsi přidáváme postupně, takže začneme jen malým množstvím. Během míchání ochutnáváme a koření, je-li třeba, můžeme přidat. Bílé víno můžeme nahradit lžičkou panenského olivového oleje.
Hotový tatarák podáváme na topince lehce potřené česnekem.