Zapékané plněné lilky
Krásná barva této zeleniny láká na pohled a lilek má skvělé využití i v kuchyni. Když ho naplníte mletým masem, zeleninou...
Cibulové placky
...k masu, jako chuťovka k vínu nebo jako hlavní chod. U nás se často podávají jako večeře a hladovci...
Cibulový závin
...protože nejsou nijak těžké na přípravu a do těsta se dá zabalit leccos, třeba spousta cibule. ... s viry. Cibulový závin lze servírovat jako hlavní chod nebo jako chuťovku k pivu a vínu....
Pečený losos s hráškem, bramborami a slaninou
60 min 4 porce Pečený losos s hráškem, bramborami a slaninou je zdravý letní oběd nebo večeře. Připravíme ho v jedné zapékací míse pro celou rodinu. ( celý recept) Ingredience receptu 700 g filetu z lososa (bez kůže) 200 g zmrazeného hrášku 4 jarní cibulky 500 g nových brambor 150 g uzené slaniny 2
Podobné recepty jako Pečený losos s hráškem, bramborami a slaninou
Brambory jako hlavní chod
Brambory jako hlavní chod - recept: Brambory oloupeme a nakrájíme na čtvrtinky, které následně nakrájíme na asi 2-4mm tenké plátky. Cibuli nakrájíme na kostičky, česnek na plátky, pórek.
Podobné recepty jako Brambory jako hlavní chod
Čínský restovaný lilek s česnekovou omáčkou
Klasické bezmasé jídlo z čínské kuchyně nabízí křupavé kousky lilku ve výrazné česnekové omáčce se sušeným chilli. Skvělé jako zeleninová příloha k masové pečínce nebo jako vegetariánský hlavní chod podávaný s rýží nebo s nudlemi. 2 porce. 60 minut. 122 kcal.
Podobné recepty jako Čínský restovaný lilek s česnekovou omáčkou
Chalupářské kuře z remosky pečené s bramborami
Jedno kuře, zelenina ze záhonu (nebo farmářského trhu), hrst bylinek – a připravíte kompletní hlavní chod za pár minut a s minimem nádobí. Většinu práce za vás odvede remoska, trouba a pomalý hrnec v jednom, ve kterém se všechny chutě parádně prolnou. Tenhle český vynález je na cestách neocenitelný,
Podobné recepty jako Chalupářské kuře z remosky pečené s bramborami
Zapečené brambory v troubě
Na brambory rozložíme nakrájenou cibuli a šunku. Na vrch naskládáme zbytek brambor, znovu trochu osolíme, posypeme strouhaným sýrem a nakonec zalijeme vaječnou směsí. V troubě předehřáté na 190 stupňů zapékáme brambory přibližně 30 minut, až vaječná směs ztuhne a brambory na povrchu začnou hnědnout.
Podobné recepty jako Zapečené brambory v troubě
Zeleninové rizoto s čočkou a kukuřicí recept Jídlo.cz
Hlavní chod bezmasé . Zeleninové rizoto s čočkou a kukuřicí. Sdílet: Zeleninové rizoto s čočkou a kukuřicí recept. HanaRohlenová. 17.01.2024. Fotogalerie zážitek pro oko. Přidat fotku. Hodnocení obsahu. Sdílejte obsah s přáteli. 60 min 4 porce. Zeleninové rizoto s čočkou a kukuřicí je jídlo, které b
Podobné recepty jako Zeleninové rizoto s čočkou a kukuřicí Jídlo.cz
Staročeské zelí s kroupami a uzeným
1 ks cibule velká 60 g uzená slanina 2 stroužek česnek 1,50 lžička paprika - sladká 1 lžička hladká mouka Postup přípravy receptu 1 Kroupy na dvě hodiny namočíme do studené vody, pak uvaříme doměkka a scedíme. 2
Podobné recepty jako Staročeské zelí s kroupami a uzeným
Krůtí roláda plněná hříbky
Jemná krůtí roláda v sobě skrývá slaninu, nivu a houby dušené na tymiánu. Tento báječný hlavní chod si nejlépe vychutnáte s bramborami a zeleninovým salátem.
Podobné recepty jako Krůtí roláda plněná hříbky
Leberkäse – tradiční bavorská sekaná ze tří druhů masa
Pečte v troubě vyhřáté na 180 °C přibližně 50–60 minut. Další variace populární v Německu, kterými můžete bavorskou sekanou oživit: Pikantní: Do masové směsi přidejte před pečením nasekané chilli papričky. Chuťovky: K masu přidejte nadrobno nasekanou červenou papriku, kyselé okurky nebo plátky oliv.
Podobné recepty jako Leberkäse – tradiční bavorská sekaná ze tří druhů masa
Cobbův salát – recept na americký salát, který podávejte jako hlavní ...
V kastrůlku uveďte do varu vodu. Vložte vejce a vařte je 8 minut. Propláchněte je studenou vodou a vychladlá oloupejte. Slaninu škvařte v pánvi 8 až 10 minut, až bude křupavá. Nechte ji na talíři vyloženém papírovými utěrkami odsát tuk. Až vychladne, nakrájejte ji na kousky.
Podobné recepty jako Cobbův salát – na americký salát, který podávejte jako hlavní ...
Fazolová polévka s noky
Fazolová polévka s noky - recept: Den předem namočené fazole dáme vařit. Já používám takové ty flekaté. Jakmile jsou měkké, na pánvi na oleji asi 5 minut osmažíme nahrubo nastrouhaný
Podobné recepty jako Fazolová polévka s noky
Kaše z bílých fazolí s česnekovým aioli podle Yotama ...
Skvělý předkrm ladící s nakrájenou zeleninou a olivami, samostatný hlavní chod nebo příloha k masu. Bílé fazole, česnek a olivový olej se tu používají v různých obměnách, což ukazuje variabilitu postupů i surovin, otevřete-li svou mysl experimentům, a dohromady tvoří ohromující chuťový zážitek. 6 po
Podobné recepty jako Kaše z bílých fazolí s česnekovým aioli podle Yotama ...
Rychlé domácí rohlíky ze sušeného droždí
20.02.2021. Fotogalerie. zážitek pro oko. Přidat fotku. Hodnocení obsahu. Sdílejte obsah s přáteli. 60 min 6 porcí. Rychlé domácí rohlíky ze sušeného droždí jsou rychlé hlavně díky tomu, že těsto na ně nemusíte nechat kynout. A přesto jsou vypečené a křupavé.
Podobné recepty jako Rychlé domácí rohlíky ze sušeného droždí
Zapečené těstoviny se šunkou a sýrem podle Pohlreicha ...
60 minut Suroviny těstoviny (kolínka) 500 g smetana ke šlehání (min. 31%) 200 ml ementál (nebo gouda či jiný polotvrdý sýr) 200 g šunka 4 silné plátky strouhanka 1 hrst strouhaný parmazán 25 g sůl čerstvě namletý pepř Postup přípravy Těstoviny uvařte ve vroucí osolené vodě podle návodu na obalu akor
Podobné recepty jako Zapečené těstoviny se šunkou a sýrem podle Pohlreicha ...
Vepřová krkovice s rýží
60 min 4 porce. Vepřová krkovice s rýží je šťavnaté jemné maso v dobré omáčce. Kromě vařené rýže mohou být přílohou také vařené brambory nebo houskové knedlíky. ( celý recept)
Podobné recepty jako Vepřová krkovice s rýží
S Klárou v kuchyni: Pěkně hustá zelňačka
Ale nebudu se tvářit, že je to kvůli tomu nějak extra zdravé jídlo, v mém podání nechybí ani uzené maso, klobása a smetana :) Doporučuji volit pikantní klobásu a nebát se dochutit pálivou paprikou, pak bude výsledná polévka nejen hustá, ale i "pěkně hustá"! 6 porcí 30 minut česká Suroviny olej 2 lží
Podobné recepty jako S Klárou v kuchyni: Pěkně hustá zelňačka
Rychlá maková buchta
Ve velké míse smícháme mouku s práškem do pečiva. Pak postupně přidáváme cukr, mák, vejce, jogurt a olivový olej. Nakonec do těsta vmícháme nastrouhanou kůru z limetky. Formu na buchtu vymažeme olejem a vysypeme moukou. Nalijeme do ní makové těsto a v předehřáté troubě buchtu pečeme 30 až 45 minut.
Podobné recepty jako Rychlá maková buchta
Křupavé mrkvové placky s uzeným tofu a bazalkou
Zeleninové placičky jsou oblíbené v Indii, kde často slouží jako hlavní chod. Tyhle ozvláštňuje uzené tofu a o pikantní švih se postará kari koření. Pokud vám nevoní, zaměňte ho za kurkumu. 16 porcí 60 minut Suroviny tofu (uzené ) 200 g mrkev (větší ) 3 ks (300 g) vejce 4 ks špaldová hladká mouka (c
Podobné recepty jako Křupavé mrkvové placky s uzeným tofu a bazalkou
Rychlé domácí housky bez droždí
V míse smícháme 550 g špaldové mouky, kypřící prášek a sůl. Poté přidáme vodu, mléko, olej a vypracujeme hladké těsto. Mísu zakryjeme čistou utěrkou nebo potravinovou fólií a těsto necháme 15 minut odpočinout. V mezičase vyložíme plech pečícím papírem a troubu předehřejeme na 200°C.
Podobné recepty jako Rychlé domácí housky bez droždí
Italská caponata z prosluněné Sicílie
Caponatu můžete podávat v menších porcích jako skvělý předkrm, ale samozřejmě zastane i hlavní chod. 1 porce 30 minut italská Suroviny lilek 2 ks červená cibule 1 ks česnek 3 stroužky cherry rajčata 10 ks olivy (zelené a černé ) 10 ks kapary 2 lžíce olivový olej bílý vinný ocet petrželka (čerstvá )
Podobné recepty jako Italská caponata z prosluněné Sicílie
Ořechová náplň do lineckých košíčků
60 min 12 porcí. Ořechová náplň do lineckých košíčků je jen jednou z mnoha, kterými můžeme naplnit linecké košíčky. Recept na těsto na tyto linecké košíčky najdete také na našich stránkách. Ideální náplně do vánočních košíčků. ( celý recept)
Podobné recepty jako Ořechová náplň do lineckých košíčků
Marinovaná kuřecí křidýlka z pomalého hrnce
Přiklopte a vařte 2 hodiny na vysoký stupeň nebo 3–4 hodiny na stupeň nízký. V misce promíchejte škrob s vodou a vmíchejte ho ke křidýlkům. Znovu přiklopte a vařte ještě 15 minut na vysoký stupeň, aby omáčka zhoustla. Troubu zapněte na funkci gril a rozehřejte na nejvyšší stupeň.
Podobné recepty jako Marinovaná kuřecí křidýlka z pomalého hrnce
Šči – tradiční ruská polévka se zelím a hovězím masem ...
Šči – tradiční ruská polévka se zelím a hovězím masem. Je spoustu důvodů, proč si zamilovat právě tuto zelňačku původem z Ruska. Je opravdu sytá, takže směle nahradí hlavní chod. Měkké kousky hovězího masa, brambory a kombinace čerstvého a kysaného zelí v zimě krásně zahřejí a potěší skvělou chutí.
Podobné recepty jako Šči – tradiční ruská polévka se zelím a hovězím masem ...