Suroviny
- tofu (uzené ) 200 g
- mrkev (větší ) 3 ks (300 g)
- vejce 4 ks
- špaldová hladká mouka (celozrnná ) 60 g
- sušená bazalka 1 lžička
- kari koření (mleté ) 1 lžička
- olivový olej 2 lžíce
- bílý jogurt (k podávání)
- zelenina ((zeleninový) salát k podávání)
- sůl
- čerstvě namletý pepř
Postup přípravy
- Tofu nastrouhejte nahrubo do mísy. Mrkev oloupejte a nastrouhejte nahrubo k tofu. Přidejte vejce, mouku, bazalku, kari koření, špetku soli a pepře a promíchejte na hladké těsto.
- Ve větší pánvi rozehřejte olej. Lžící nebo naběračkou dávejte na rozehřátou pánev těsto a rozetřete ho na menší placku. Na pánev by se měly vejít zhruba čtyři najednou. Opékejte je na středním stupni 2–4 minuty z každé strany.
- Upečené placky podávejte s bílým jogurtem a oblíbeným salátem.
Křupavé mrkvové placky s uzeným tofu a bazalkou 2 Zdroj: Jíme zdravě ze spíže