Pečený losos s hráškem, bramborami a slaninou recept
Pečený losos s hráškem, bramborami a slaninou je zdravý letní oběd nebo večeře. Připravíme ho v jedné zapékací míse pro celou rodinu.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 700 g filetu z lososa (bez kůže)
- 200 g zmrazeného hrášku
- 4 jarní cibulky
- 500 g nových brambor
- 150 g uzené slaniny
- 2 lžičky olivového oleje
- vinný ocet
- hrstka nasekané máty
- sůl
- pepř
Způsob přípravy
Pečený losos s hráškem, bramborami a slaninou je zdravý letní oběd nebo večeře. Připravíme ho v jedné zapékací míse pro celou rodinu. Do zapékací mísy nalijeme jednu lžičku oleje a nové brambory pokrájené na polovinu. Troubu předehřejeme na 200 stupňů a brambory pečeme asi 20 minut. Pak navrch přidáme uzenou slaninu a ještě 1O minut pečeme. Potom mísu vyndáme z trouby. Slaninu a brambory vytlačíme do stran a doprostřed zapékací mísy naskládáme porce lososa, osolíme, opepříme a potřeme je olejem.
Vrátíme do trouby a pečeme 20 minut. Přesvědčíme se, že je losos propečený. Hrášek zvlášť v hrnci povaříme dvě minuty a vodu scedíme. Porce lososa vyndáme ze zapékací mísy a dáme stranou. Hrášek, nasekanou jarní cibulku a vinný ocet opatrně smícháme s pečenými brambory. Dochutíme solí a mletým pepřem a do mísy vrátíme pečeného lososa a můžeme podávat.