Suroviny
- kuřecí křídla 1,2 kg
- česnek 3 stroužky
- sójová omáčka 100 ml
- balzamikový ocet 100 ml
- třtinový cukr (jemný ) 75 g
- med 75 g
- omáčka Sriracha 1 lžička + podle chuti
- zázvor (mletý ) 1 lžička
- černý pepř (mletý ) 1 lžička
- sušená cibule (mletá ) 1/2 lžičky
- kukuřičný škrob 2 lžíce
- voda 2 lžíce
- sezamová semínka (na ozdobu) 1,5 lžíce
Postup přípravy
- Kuřecí křidýlka vložte do většího pomalého hrnce (objem 7 l).
- Česnek oloupejte a nakrájejte nadrobno nebo prolisujte do misky. Přidejte sójovou omáčku, balzamikový ocet, cukr, med, omáčku Sriracha, zázvor, pepř a sušenou cibuli a dobře promíchejte. Přelijte přes křidýlka a jemně promíchejte. Přiklopte a vařte 2 hodiny na vysoký stupeň nebo 3–4 hodiny na stupeň nízký.
- V misce promíchejte škrob s vodou a vmíchejte ho ke křidýlkům. Znovu přiklopte a vařte ještě 15 minut na vysoký stupeň, aby omáčka zhoustla.
- Troubu zapněte na funkci gril a rozehřejte na nejvyšší stupeň. Plech vyložte alobalem nebo pečicím papírem a rozložte na něj kuřecí křidýlka. Grilujte 2–3 minuty, aby marináda zkaramelizovala a lehce se připekla.
- Kuřecí křidýlka ihned podávejte se zbytkem marinády a posypaná sezamovými semínky.
Marinovaná kuřecí křidýlka z pomalého hrnce Zdroj: Největší dobroty z pomalého hrnce