Angela Litzingerová

Marinovaná kuřecí křidýlka z pomalého hrnce

Moje hodnocení
8x

Jedno z mála jídel, které milují děti a zvládnou si ho samy připravit. Výroba marinády připomíná míchání lektvarů a netrvá déle než pět minut. V pomalém hrnci odpadne otravné smažení, takže nehrozí popáleniny ani spoušť v kuchyni. Křidýlka jsou příjemně lepivá, lehce nasládlá a příjemně ostrá. Hodí se jako předkrm nebo hlavní chod. Můžete je vyměnit i za kuřecí paličky, pak ale prodlužte dobu vaření.

6 porcí
120 minut

Suroviny

Postup přípravy

  1. Kuřecí křidýlka vložte do většího pomalého hrnce (objem 7 l).
  2. Česnek oloupejte a nakrájejte nadrobno nebo prolisujte do misky. Přidejte sójovou omáčku, balzamikový ocet, cukr, med, omáčku Sriracha, zázvor, pepř a sušenou cibuli a dobře promíchejte. Přelijte přes křidýlka a jemně promíchejte. Přiklopte a vařte 2 hodiny na vysoký stupeň nebo 3–4 hodiny na stupeň nízký.
  3. V misce promíchejte škrob s vodou a vmíchejte ho ke křidýlkům. Znovu přiklopte a vařte ještě 15 minut na vysoký stupeň, aby omáčka zhoustla.
  4. Troubu zapněte na funkci gril a rozehřejte na nejvyšší stupeň. Plech vyložte alobalem nebo pečicím papírem a rozložte na něj kuřecí křidýlka. Grilujte 2–3 minuty, aby marináda zkaramelizovala a lehce se připekla.
  5. Kuřecí křidýlka ihned podávejte se zbytkem marinády a posypaná sezamovými semínky.

Další skvělé recepty z pomalého hrnce najdete v aktuálním letním čísle časopisu Prima FRESH:

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Angela Litzingerová


Přečtěte si také

Recepty