Segedínský guláš recept
Segedínskému guláši kysané zelí dodá tu známou chuť, pro kterou je tak oblíbený pro mnohé z nás. Podáváme ho s houskovými knedlíky.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 500 g kysaného zelí
- 500 g vepřového masa
- 1 cibule
- vepřové sádlo
- sůl
- mletá paprika
- mletý černý pepř
- mletý kmín
- hladká mouka
- voda
Způsob přípravy
Na trošce sádla osmahneme v kastrole nadrobno nakrájenou cibuli. Když zrůžoví přidáme k ní na menší kostky nakrájené maso, špetku kmínu, pepře a papriky. Vše krátce osmahneme, pak zalijeme vodou, trochu osolíme a dusíme maso na mírném ohni doměkka.
Kysané zelí uvaříme ve zvláštním hrnci. Podle potřeby ho můžeme občas podlít vodou. Když zelí změkne přidáme ho k měkkému masu a vše dobře promícháme. 1 lžíci mouky rozmícháme v trošce vody a přidáme do guláše, abychom ho zahustili.
Ještě chvíli guláš povaříme a nakonec podle chuti přidáme koření nebo sůl.