S Klárou v kuchyni: Pěkně hustá zelňačka

Moje hodnocení
5x

Sytá a hustá polévka s kysaným zelím hravě nahradí hlavní chod. Je plná masa, brambor a základem je samozřejmě kvalitní kysané zelí, které je plné vitaminů. Ale nebudu se tvářit, že je to kvůli tomu nějak extra zdravé jídlo, v mém podání nechybí ani uzené maso, klobása a smetana :) Doporučuji volit pikantní klobásu a nebát se dochutit pálivou paprikou, pak bude výsledná polévka nejen hustá, ale i "pěkně hustá"!

6 porcí
30 minut
česká

Suroviny

Postup přípravy

  1. Na oleji orestujte na kostičky nakrájené uzené maso, klobásu na půlkolečka a cibuli nasekanou nahrubo.
  2. Po chvíli přihoďte mrkev nakrájenou na půlkolečka a nasekaný česnek. Chvíli restujte a poté zasypte uzenou paprikou (pokud chcete polévku pikantní, přidejte navíc lžičku pálivé papriky) a přisypte i hladkou mouku. Dobře promíchejte a nechte chvilku rozvonět, ale paprika se nesmí připálit! Přilijte 200 ml studené vody a rozšlehejte metličkou dohladka.
  3. Přilijte 1,5 litru horké vody a přidejte na kostky nakrájené brambory. Osolte, opepřete, přihoďte bobkové listy, drcený kmín, rozemnutou saturejku a mleté nové koření. Vařte 10 minut, až budou brambory měkké.
  4. Poté přidejte lehce vymačkané a překrájené kysané zelí. Vařte 3 minuty a poté zašlehejte metličkou kysanou smetanu. Dochuťte a zasypte nasekanou petrželí.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

S Klárou v kuchyni

Klára Michalová S Klárou v kuchyni

Jsem sběratelka chutí! Sbírám chutě, zážitky, novinky, triky, místa i recepty :) A o ty nejlepší se s vámi ráda podělím!

Chcete vědět, kam chodí šéfredaktorka Prima FRESH na obědy, co vaří rodině k večeři a co mlsá u televize? Kde nejradši nakupuje a co nového objevila? Nakoukněte pod pokličku...

Ráda se s vámi podělím o moje oblíbená rychlá jídla, recepty na husté polévky, pomazánky i milovaná jídla z jednoho hrnce či pekáče. Na mém osobním instagramovém účtu @sklarouvkuchyni najdete inspiraci a snad i zábavu. Protože jídlo je radost :)))


Přečtěte si také

Recepty