Vepřové výpečky z krkovice recept
Vepřové výpečky z krkovice jsou ve finále téměř libové, protože většina tuku z masa se vypeče. Pro milovníky hodně tučných jídel zvolte místo krkovice raději bůček.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 800 g vepřové krkovice
- 2 cibule
- 4 stroužky česneku
- kmín
- sůl
- vepřové sádlo
- mletý černý pepř
Způsob přípravy
Troubu si předehřejeme na 180 stupňů. Maso nakrájíme na kostky asi 4x4 cm. V míse smícháme sůl, mletý pepř a kmín, přidáme nakrájené maso a promícháme.
V pánvi na lžíci sádla osmažíme nadrobno nakrájenou cibuli a nadrobno nasekaný česnek, pak přidáme kostky masa a zprudka vše opečeme. Všechno přendáme do pekáče, přikryjeme ho víkem a maso zvolna pečeme v předehřáté troubě.
Během pečení občas maso promícháme a je-li třeba, lehce podlijeme. Když maso změkne, odstraníme víko, zvýšíme teplotu na 200 stupňů a výpečky krátce dopečeme.