Rychlá maková buchta recept
Rychlá maková buchta je vláčná a jemná. Dokonalý moučník ke kávě.
Ingredience receptu
- 2 hrnky mletého máku
- 2 hrnky cukru krupice
- 2 hrnky polohrubé mouky
- 2 hrnky bílého jogurtu
- 1 hrnek olivového oleje
- 1 limetka
- 4 vejce
- 1 prášek do pečiva
- na zdobení:
- moučkový cukr
- vanilkový cukr
Způsob přípravy
Troubu předehřejeme na 180 stupňů. Ve velké míse smícháme mouku s práškem do pečiva. Pak postupně přidáváme cukr, mák, vejce, jogurt a olivový olej. Nakonec do těsta vmícháme nastrouhanou kůru z limetky.
Formu na buchtu vymažeme olejem a vysypeme moukou. Nalijeme do ní makové těsto a v předehřáté troubě buchtu pečeme 30 až 45 minut. Doprostřed nakonec zapíchneme párátko a pokud ho vytáhneme čisté, je moučník upečený.
Před podáváním makovou buchtu posypeme moučkovým cukrem promíchaným s trochou vanilkového cukru.