Italské těstoviny s rajčatovou omáčkou recept
Italské těstoviny s rajčatovou omáčkou s jemným smetanovým sýrem budou chutnat nejen vegetariánům.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 500 g italských těstovin
- 200 g mascarpone
- 1 červená cibule
- 3 stroužky česneku
- 2 lžíce másla
- 1 lžíce olivového oleje
- 700 g loupaných rajčat
- 140 g rajčatového protlaku
- 2 lžičky balzamikového octa
- čerstvá bazalka
- sůl
Způsob přípravy
Cibuli nakrájíme nadrobno a restujeme ji v oleji společně s prolisovaným česnekem. Přidáme ocet, špetku soli, pokrájená rajčata a protlak. Promícháme a zvolna vše dusíme 6 minut.
Mezitím si uvaříme italské těstoviny podle návodu na obalu v osolené vodě. Do hotové rajčatové omáčky vmícháme mascarpone, nasekanou bazalku a máslo. Podle chuti osolíme.
Uvařené těstoviny promícháme s rajčatovou omáčkou a hned podáváme.