Bruschetta s rajčaty recept
Bruschetta s rajčaty (Bruschetta al Pomodoro) je vynikající, lehký předkrm.
Jako první nakrájíme bílý chléb na plátky a ty opečeme na grilu z obou stran nebo v troubě dozlatova.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 6 plátků bílého chlebu (bagety)
- 4 rajčata
- olivový olej
- 2 stroužky česneku
- bazalka nebo oregano
- čerstvě mletý pepř
- sůl
Způsob přípravy
Bruschetta s rajčaty (Bruschetta al Pomodoro) je vynikající, lehký předkrm. Jako první nakrájíme bílý chléb na plátky a ty opečeme na grilu z obou stran nebo v troubě dozlatova. Rajčata nakrájíme na malé kousky a vložíme do mísy. Přidáme česnek spolu s nakrájenou čerstvou bazalkou nebo oreganem.
Směs zalijeme olivovým olejem vše dobře promícháme. Nakonec směs dochutíme drceným pepřem a osolíme. Z jedné strany potřeme pečivo drceným česnekem a ještě pokapeme olivovým olejem. Nakonec na plátky chleba klademe směs ochucených rajčat a Bruschettu s rajčaty ihned servírujeme.