Bezlepková veka na chlebíčky recept
Bezlepková veka na chlebíčky je velmi snadno upečená doma v troubě. A každý má rád chlebíčky.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 450 g bezlepkové mouky
- 450 ml plnotučného mléka
- 3 lžíce olivového oleje
- 15 g sušeného droždí
- 250 g bílého jogurtu
- 2 lžičky cukru
- 1 lžička soli
Způsob přípravy
Troubu si předehřejeme na 190 stupňů. Do vlažného mléka rozmícháme droždí a cukr. Necháme na teplém místě vzejít kvásek.
Ve velké míse pak důkladně uhněteme těsto z mouky, jogurtu, oleje, kvásku a soli. Těsto necháme, přikryté čistou utěrkou, kynout na teplém místě asi 45 minut.
Mezitím si připravíme dvě formy na veku nebo na biskupský chlebíček. Vymažeme je olejem a vysypeme bezlepkovou moukou. Vykynuté těsto do nich rozdělíme a v předehřáté troubě ho asi půl hodiny pečeme.
Hotové veky necháme vychladnout a pak je můžeme nakrájet na plátky.