Jednoduchý bezlepkový piškot recept
Jednoduchý bezlepkový piškot upečeme velmi snadno z některé bezlepkové mouky. V tomto receptu požíváme mouku Jizerka, ale lze použít i kteroukoliv jinou co máme doma.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 6 vrchovatých lžic mouky Jizerka
- 6 vrchovatých lžic krupicového cukru
- 1 lžíce vody
- 1 bezlepkový prášek do pečiva
- 1 sáček vanilkového cukru
- 6 vajec
- rostlinný olej
- moučkový cukr nebo poleva - na zdobení
Způsob přípravy
Ve šlehači ušleháme vejce s cukrem a vanilkovým cukrem do pěny. Mezitím si v míse smícháme mouku s práškem do pečiva a troubu předehřejeme na 200 stupňů.
Do ušlehané pěny pak postupně přisypáváme mouku s pečícím práškem a zvolna vyšleháme hladké těsto, nakonec do těsta zašleháme i lžíci vody.
Formu na piškot vymažeme rostlinným olejem a vysypeme trochou mouky. Těsto nalijeme do formy a v předehřáté troubě pečeme přibližně 20 až 30 minut. Jakmile piškot zezlátne, zapíchneme doprostřed špejli a jestliže ji vytáhneme čistou, je moučník upečený.
Po vychlazení můžeme piškot posypat moučkovým cukrem, nebo třeba polít polevou a ozdobit šlehanou smetanou.