Bezlepkové sladké žemličky recept

HanaRohlenová

Hodnocení obsahu
Sdílejte obsah s přáteli

Doba vaření90 minPočet porcí6 porcí

Bezlepkové sladké žemličky jsou vynikající bezlepkové pečivo, které můžeme podávat třeba k nedělní snídani. Hodí se ale také pro naše hosty ke kávě, čaji nebo skleničce vína.
(celý recept)

Ingredience receptu

  • 130 g másla
  • 120 g rostlinného tuku
  • 300 h hladké pohankové mouky
  • 2 vejce
  • špetka soli
  • 75 g cukru krupice
  • moučkový cukr na posypání
  • rostlinný olej


Způsob přípravy

Na vál nasypeme mouku a cukr, promícháme a uprostřed uděláme důlek, do kterého rozklepneme vejce a přidáme i změklé máslo a rostlinný tuk. Lehce osolíme a ze všeho rukama uhněteme hladké těsto.

Těsto uložíme na hodinu do ledničky. Mezitím si předehřejeme troubu na 180 stupňů a připravíme plech vymazaný rostlinným olejem. Z odpočinutého těsta vyválíme válec, který nakrájíme na kousky a z každého kousku uválíme malý bochánek.

Jednotlivé bochánky pak naskládáme na plech, trochu je přimáčkneme a pečeme v předehřáté troubě 10 až 15 minut. Ještě teplé pečivo pocukrujeme moučkovým cukrem a necháme vychladnout.


Přidat komentář

Pro přidání komentáře k Bezlepkové sladké žemličky recept, je nutné být přihlášený(á)/zaregistrovaný(á).


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Další recepty na Bezlepkové sladké žemličky.
Nebo hledejte podobné podle části názvu bezlepkové sladké žemličky .
Hledat podobné recepty na internetu jako Bezlepkové sladké žemličky

Kde najít informace



×