Světlý bezlepkový chléb recept
Světlý bezlepkový chléb si upečete bez problémů doma v troubě. A bude chutnat možná víc než ten pšeničný kupovaný.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 150 g zakysané smetany
- 500 g bezlepkové mouky (Mantler)
- 40 g droždí
- 3 vejce
- 100 ml mléka
- špetka soli
- špetka cukru
- olivový olej
Způsob přípravy
Troubu si předehřejeme na 180 stupňů. Mléko v menším hrnku lehce zahřejeme aby bylo vlažné, rozdrobíme do něj droždí a přidáme špetku cukru. Hrnek uložíme do tepla a necháme vzejít kvásek.
Do velké mísy nasypeme mouku, přidáme vejce, smetanu, sůl a hotový kvásek, a uhněteme hladké těsto. Formu na chléb vymažeme olejem, naplníme ji těstem a necháme ho v teple kynout.
Po vykynutí formu vložíme do předehřáté trouby a pečeme až povrch chleba zezlátne až zhnědne. Po skončení pečení chleba lehce potřeme mašlovačkou namočenou ve vlažné vodě.