Olivová pomazánka s kapary recept
Olivová pomazánka s kapary je výborná namazaná na opečený nebo i čerstvý toustovým chléb. Doplnit to můžeme třeba opečenými paprikami, nebo čerstvým kozím sýrem.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 2 hrnky černých oliv
- 2 stroužky česneku
- 1/3 hrnku olivového oleje
- 1 lžíce bílého balzamikového octa
- 1 lžíce kaparů bez nálevu
- 2 hrnky nakrájené zelené petržele
- šťáva a kůra z 1,5 citronu
- špetka červeného pepře
Způsob přípravy
Olivová pomazánka s kapary je výborná namazaná na opečený nebo i čerstvý toustovým chléb. Doplnit to můžeme třeba opečenými paprikami, nebo čerstvým kozím sýrem. V mixéru rozmixujeme polovinu petržele, kapary, česnek, citronovou kůru a olivy s citronovou šťávou a balzamikovým octem.
Mixujeme tak dlouho až vznikne hrubá pasta. Pastu přendáme do misky, přidáme nahrubo nakrájený zbytek petržele a olivový olej. Důkladně pomazánku promícháme a podle chuti okořeníme pepřem, nebo přidáním oleje či citronové šťávy.