Medailonky z vepřové panenky recept
Medailonky z vepřové panenky připravíme rychle a snadno. Tahle minutka bude každému chutnat.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 800 g vepřové panenky
- 1 hrnek nakrájené zelené papriky
- 10 tenkých plátků mozzarelly
- 1 hrnek rajčatové omáčky
- 1 hrnek čerstvých žampiónů
- rostlinný olej
- sůl
- mletý černý pepř
Způsob přípravy
Medailonky z vepřové panenky připravíme rychle a snadno. Tahle minutka bude každému chutnat. Ve vyšší pánvi zahřejeme olej na střední teplotu. Na tenčí plátky nakrájenou vepřovou panenku lehce naklepeme, osolíme a opepříme, a pak plátky na oleji opékáme z jedné strany asi 4 minuty. Pak je otočíme a na každý plátek masa lžící naneseme rajčatovou omáčku. Znovu asi 4 minuty smažíme a pak plátky masa přendáme na talíř.
Do pánve nasypeme nakrájené žampiony a nakrájenou papriku. Za stálého míchání je asi 4 minuty podusíme, můžeme podlít trochu vodou. Když se voda vypaří a houby a paprika změknou, přidáme do pánve plátky masa, poklademe je mozzarellou a pod pokličkou 2 až 3 minuty dusíme, až se sýr roztaví. Jídlo podáváme teplé, přílohou mohou být vařené brambory, ale stačí i čerstvý zeleninový salát.