Velikonoční beránek bez lepku recept
Velikonoční beránek bez lepku v čokoládové polevě bude báječně zdobit slavnostní velikonoční stůl. Nemáte-li s lepkem žádné problémy, stačí vyměnit mouku.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 220 g mouky Mantler bez lepku
- 0,5 bezlepkového kypřícího prášku
- 220 g cukru krupice
- 6 vajec
- 180 g másla
- kandované ovoce
- čokoládová poleva
- rostlinný olej
Způsob přípravy
Troubu si předehřejeme na 200 stupňů. Zvlášť si ušleháme tuhý sníh z bílků.
Ve šlehači ušleháme změklé máslo s cukrem a žloutky do hladkého krému. Pak postupně přidáváme za stálého šlehání mouku rozmíchanou s kypřícím práškem, nadrobno nakrájené kandované ovoce, a nakonec opatrně vmícháme tuhý sníh z bílků.
Formu na beránka vymažeme olejem a vysypeme bezlepkovou moukou. Těsto vlijeme do formy a v předehřáté troubě beránka pečeme 30 až 54 minut. Těsto vyzkoušíme špejlí, pokud ji vytáhneme čistou, je beránek upečený.
Hotového beránka vyklopíme z formy a necháme vychladnout. Pak ho polijeme rozehřátou čokoládovou polevou , vytvoříme očička třeba kouskem marmelády a po zaschnutí mu kolem krku uvážeme barevnou mašli. A Velikonoce můžou začít.