Slané bezlepkové preclíky recept
Slané bezlepkové preclíky upečeme snadno a rychle. Pro malé pohoštění k vínu nebo pivu.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 150 g pohankové mouky
- 150 g mouky Jizerka
- 200 g másla
- 2 vejce
- 150 g jemného tvarohu
- 1 lžička bezlepkového kypř. prášku
- kmín
- hrubá sůl
- olivový olej
Způsob přípravy
Troubu si předehřejeme na 180 stupňů. V míse smícháme mouku, 1 vejce, změklé máslo, prášek do pečiva a tvaroh a vypracujeme hladké těsto.
Na pomoučeném vále z těsta vyválíme silnější placku. Tvořítkem nebo nožem vykrájíme preclíky a naskládáme je na olejem pomazaný plech. Preclíky před pečením potřeme rozšlehaným vejcem a posypeme kmínem a solí.
V předehřáté troubě pak preclíky upečeme dozlatova.